DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20663390,17%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Koronavirüsle ilgili şoke eden bir iddia ortaya atıldı!

Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına ala koronavirüs salgınına ilişkin ABD'li uzmanlar tarafından şoke eden bir iddia ortaya atıldı. ABD'de UCLA'den Dr. Joann Elmore ve ekibi salgının yayılma süreci ile ilgili kritik bir açıklama yaptı. Dr. Elmore, salgının ABD'ye belirtilen tarihten çok daha önce gelebileceğini iddia etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını dünya çağında büyük bir krize sebep oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda bazı uzmanlar, virüsün daha önceden yayılmaya başladığını belirtiyor. Johns Hopkins Üniversitesi'nden elde edilen verilere göre salgının başladığı belirtilen süreden bugüne kadar 29,5 milyon kişi enfekte olurken, 935 binden fazla kişiye virüs yüzünden hayatını kaybetti.

VİRÜSÜN VARLIĞI DAHA ÖNCEYE DAYANABİLİR

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) verilerine göre ABD’deki ilk corona virüsü vakası Ocak 2020’de Washington’da kayıtlara geçti. Söz konusu kişi, salgının ortaya çıktığı Wuhan’a gittikten sonra ABD’ye dönmüştü. UCLA’nın sağlık sistemi ile üç hastane ve 180 kliniğin verilerinden oluşan 10 milyon tıbbi kaydı inceleyen Elmore ve ekibi, corona virüsünün ABD’deki varlılığının 22 Aralık’a kadar uzanabileceğini belirtti.

CNN International’a konuşan ve o tarihlerde rapor edilen solunum yolu hastalıklarında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Dr. Elmore, “Hastalar arasında öksürük şikayetiyle gelenlerin oranının yüzde 50 arttığını tespit ettik. Bu normalde karşılaştığımızdan ortalama olarak 1000 ekstra fazla hasta demek. Bu vakalardan bazıları grip bazıları da başka sebeplerden olabilir. Ancak bu derece yüksek rakamlar dikkat çekici” dedi.

Elmore’un çalışmasına hem destek veren hem de karşı çıkan uzmanlar oldu. Cleveland Üniversitesi Hastanesi’nden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Claudia Hoyen, çalışmanın kayda değer olduğunu ve Covid-19’un ABD’de çok daha erken ortaya çıktığına inandığını söyledi.

BULAŞMA ŞUBAT 2020'DEN ÖNCE OLAMAZ

Scripps Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Kristian Andersen ise iddialara karşı çıkanlardan. Andersen, “SARS-CoV-2 genetik verileri pandeminin Kasım sonu veya Aralık ayı başında Çin’de ortaya çıktığını gösteriyor. Dolayısıyla virüsün Aralık 2019’da geniş çaplı yayılmasının bir yolu yok. Aynı genetik verilere baktığımızda ABD’de geniş çaplı bir bulaşmanın Şubat 2020’den önce başladığını söyleyemeyiz” diye konuştu.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.