DOLAR 32,5503 0.28%
EURO 34,9293 0.48%
ALTIN 2.432,59-0,24
BITCOIN 2035240-2,14%
Kayseri
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yasak daha geldi!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yasak daha geldi!

Koronavirüsle mücadele kapsamında her geçen gün farklı ve yeni önlemler alınıyor. Gelen son dakika bilgisine göre artık işten çıkarma 3 ay boyunca yasaklandı. Cumhurbaşkanı, gerekli gördüğü durumda bu süreyi 6 aya kadar uzatabilecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:10
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yasak daha geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklanan karara göre, artık işverenler işçilerini 3 ay boyunca işten çıkartamayacak. Eğer işverenler, işçilerini ücretsiz izne çıkartırlarsa günlük olarak 39.24 TL ödeme yapılacak.

GÜNLÜK 39,24 TL ÖDEME

Çıkartılan karara göre artık işverenler 3 ay boyunca işçileri işten çıkartmayacak. Sadece ücretsiz izne çıkartabilecekler. Bu durumda da işçilere günlük 39,24 TL ödeme yapılacak. Aynı karar 15 Mart tarihinden sonra, koronavirüs sebebiyle işten çıkartılan ve işsizlik maaşını alamayan kişiler için de geçerli olacak.

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTABİLECEK

 

Cumhurbaşkanı’nın almış olduğu kararlar, koronavirüsle mücadelede yeni bir uygulama hayata geçirilecek. Alınan kararla 3 ay boyunca, işverenler, çalışanlarını işten çıkartamayacak. İşveren temsilcilerine sunulan karar taslığında işverenler istediklerinde işçilerini ücretsiz izne çıkartabilecek.

15 Mart tarihinden sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan kişilere de 39,24 TL ödeme yapılacak. Karar engelliler, çocuklar ve kadınlar için de geçerli olacak.

TEKLİFTE YER ALAN DİĞER MADDELER

Sunulan teklif kadınlar, çocuklar ve engelliler için de geçerli. Sunulan teklifte yer alan diğer maddeler şu şekilde:

Salgın hastalık, deprem, doğal afet gibi çeşitli olağan üstü hallerde de hanedeki gelir kriterine bakılmadan, ihtiyacı olan yaşlılara bakım hizmeti ödenecek.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.