DOLAR 32,2795 -0.2%
EURO 34,8415 -0.14%
ALTIN 2.382,58-0,45
BITCOIN 2072179-0,01%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Koronavirüs aşısının yan etkileri belli oldu!

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini hızlı bir şekilde göstermeye devam ederken, aşı çalışmaları da hızlandı. Faz 3 çalışmasına geçilen aşıdan kötü haber geldi. Aşıyı yaptıranlar, karşılaştıkları yan etkiyi tek tek açıkladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya bir an önce koronavirüs aşısının bulunmasını bekliyor. Salgına karşın gelen son bilgiye göre koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aşarken, enfekte olanların sayısı 34 milyonu geçti. Durum böyle olunca, gözler aşı çalışmalarına çevrildi. Anca ABD'den gelen açıklamada aşının yan etkileri tek tek duyuruldu.

AŞI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Dünya Sağlık Örgütü, dünyanın pek çok yerinde aşı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Henüz tam bir aşının kullanıma hazır olmaması herkesi tedirgin ederken, ABD'de Faz 3 aşamasına gelmiş bir aşı Ağustos ayında gönüllülerin üzerinde denenmeye başladı.

YAN ETKİLER

Aşıyı yaptıran kullanıcılar ilk olarak üşüme, titreme ve yüksek ateş belirtileriyle karşılaştı. Katılımlar bu şikayetlerin bir gün sonra kaybolduğunu belirtti. 44 yaşındaki biyolog Hutchison 18 Ağustos tarihinde ilk aşıyı yaptırdıktan sonra düşük ateş ve birkaç gün boyunca kendisini kötü hissettiğini belirtti. 15 Eylül'de ikinci aşıyı yaptırdıktan 8 saat sonra 38 derece ateş, titreme, şiddetli baş ağrısı ve nefes darlığı yaşadığını belirten biyolog, iğneyi aldığı zaman ağrıyı “Omzundaki bir kaz yumurtası” olarak nitelendirdi.

ŞİRKETLER YAN ETKİYİ KABUL ETTİ

Moderna ve Pfizer, aşının baş ağrısı titreme ve kas ağrısı gibi bir takım yan etkilerinin olabileceğini kabul etti.

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.