DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2062918-0,81%
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Koronavirüs aşısı ne zaman çıkar?

Koronavirüs aşısı ne zaman çıkar?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedavisi için aşının ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü, aşının bulunması ve seri üretime geçilmesi konusunda belli bir tarih veremezken, Oxford profesörlerinden Sarah Gilbert, Koronavirüs aşısı için yüzden 80 ihtimalli olarak kesin bir tarih verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:14
Koronavirüs aşısı ne zaman çıkar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 100 binden fazla kişi Koronavirüs salgını yüzünden hayatını kaybederken, virüs şuanda 1,7 milyondan fazla kişiye bulaşmış durumda ve bu sayı Koronavirüs aşısı bulunana kadar her geçen gün artmaya devam edeceği öngörülüyor. Peki, Koronavirüs aşısı ne zaman çıkar?..

AŞI İÇİN KESİN TARİH VERİLDİ

Koronavirüs aşısı çalışmalarını yürüten Oxford’da görevli Prof. Dr. Sarah Gilbert, merakla bekleyen Korona aşısı hakkında umut verici açıklamalarda bulundu. Koronavirüs aşısı için kesin tarih veren Gilbert, Times Gazetesine yaptığı açıklamalarda, aşının en geç 2020 Eylül ayında çıkabileceğini bildirdi.

Son dakika… Oxford profesöründen kritik aşı açıklaması… En net ...Verdiği tarih için bazı şartların oluşması gerektiğini açıklayan Gilbert şu ifadeleri kullandı;

“Her hafta elde ettiğimiz verileri dikkate aldığımda yüzde 80 ihtimalle aşı Eylül ayında kullanılabilir olacak. Her şey mükemmel ilerlerse bu mümkün” dedi.

Gilbert geliştirdikleri örnekler için insan üzerindeki deneylerin de iki hafta içinde başlamasını planladıklarını ifade etti.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.