DOLAR 32,2718 0.08%
EURO 34,7357 -0.15%
ALTIN 2.399,76-0,38
BITCOIN 2032225-0,57%
Kayseri
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Korona virüsü aşısının yan etkileri neler?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından corona virüsü aşısı duyuruldu. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar uygulanacak olan bu aşının yan etkileri araştırılmaya başlandı. Aşının yan etkilerine ilişkin Sağlık Bakanlığından bir açıklama geldi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021 yılı Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Milletvekillerinin sorularını yanıtlarken corona virüsü aşısı hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca açıklamalarında Mersin'de corona virüsü vakalarının Şubat ayında görülmeye başladığı iddiaları hakkında konuştu ve Mersin'de ilk vakanın 22 Mart'ta çıktığını bir avukatın yabancı biri ile temasta olmasından dolayı bulaştığını 22 Mart'tan önce vaka olmadığını belirtti.

AŞININ GÜVENİLİRLİĞİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında aşının güvenliği hakkında da değerlendirmelerde bulunarak aşılamanın devam eden aşamalarında 500 gönüllüde ara değerlendirme raporlarının hazırlanıyor olduğunu 6 Kasım'da 518 kişi ile hazırlanan ara güvenlik raporunu da paylaştı.

YAN ETKİLERİ VE ORANLARI

Bakan Koca'nın paylaştığı güvenlik raporuna göre aşının önemli bir yan etkisi bulunmuyor. Ayrıca en sık görülen yan etkiler yüzde 7,5 ile yorgunluk, yüzde 3,5 ile baş ağrısı,  yüzde 3 ile kas ağrısı, yüzde 3 ile ateş ve yüzde 2,5 ile enjeksiyon yerinde ağrı oluyor.

 

Bağımsız veri izleme komitesi, ara güvenlilik raporunu eldeki verilerle değerlendirmesinde aşının güvenliliği ile ilgili çekinceleri olmadığını bildirdi.

YAKINDA RUHSATLANACAKLAR

İki tane aşı yani Pfizer'in ve Çin Sinovac'ın aşısının yakında ruhsatlanabileceğini belirten Bakan Koca, Faz 3'ü üniversitelerimizde devam ediyor ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını antikor oluştuğunu vurguladı.

Tüm bunların yanı sıra Bakan Koca aşıyı ilk kendisinin olacağını ifade etti.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.