DOLAR 32,3829 -0.13%
EURO 34,6594 -0.43%
ALTIN 2.389,19-1,87
BITCOIN 1983913-2,64%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

KONYA TARIMI İÇİN ÇALIŞMA

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında Konya’da tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütülüyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolüne istinaden, hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçilerin ve öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Gözlü İşletme Müdürlüğü’nden satın alınan 25 adet büyükbaş hayvan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bünyesinde birçok üniversiteyi barındıran Konya’nın birçok açıdan öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti. Şehirdeki üniversitelerle Konya Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda iş birliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Bugün kırsaldaki insanlarımızın yaşamına önemli bir katkı sağlayacak bir projeyi üniversitemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Gözlü Tarım İşletmesinden alınan 25 büyükbaş hayvanımızı üniversiteyle birlikte yürüteceğimiz proje için buradaki ahırlara yerleştirmiş olduk. Amacımız hem öğrencilerimizin hem de kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin eğitimini gerçekleştirmek.” dedi.

BİLİMİN KATKISIYLA VERİM ARTACAK

Geleneksel tarım ve hayvancılık yöntemleriyle üreticiliğin yapıldığını, ancak bilimin de katkısıyla özellikle verimin artacağını kaydeden Başkan Altay, “Bu merkez, sadece Konya’daki çiftçilere değil, inşallah tüm Türkiye’deki ve Türk dünyasındaki birçok ülkeden çiftçimizin, hayvan yetiştiricimizin gelişimine önemli bir katkı sağlayacak. Kırsalda yaşayan insanlarımız için en önemli gayemiz onların gelirlerini artırabilmek. Burada aldıkları eğitim inşallah onların yarınları için çok daha büyük kazanç elde etmelerini sağlayacak. Rektörümüze, Ziraat Fakültesi Dekanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” açıklamalarını yaptı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.