DOLAR 32,3783 -0.32%
EURO 34,7149 -0.29%
ALTIN 2.395,23-1,12
BITCOIN 18668180,52%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Şehrin istihdamına, ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Altay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Genel Başkan Yardımcımızla, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla, Sağlık Bakanımızla, Bakanlarımızla, İl Başkanımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, mesai arkadaşlarımızla bu şehre daha fazla ne yapabiliriz diye gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Konya tarihinin yakaladığı en önemli fırsat olan bu birlik ve beraberlik gıpta ile takip ediliyor. Konya kazanıyor.” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konuları ve yatırımları değerlendirdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki toplantıda geçen haftaki uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’e Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Altay, ayrıca 176’ncısı kutlanan Polis Haftası’nın da hayırlar getirmesini temenni etti.

KONYA TÜM DÜNYAYA YARDIM ULAŞTIRAN BİR ŞEHİR

Koronavirüs gölgesinde ikinci Ramazan’ın yaşanacağını dile getiren Başkan Altay, “Camilerimiz açık ama teravih namazları toplu olarak kılınamayacak. Bizim için evlerimizi cami haline getirmek için bir fırsat. Çocuklarımızla birlikte ibadetlerimizi yapmak için bu Ramazan’ı da bu şekilde değerlendirelim. Konya Büyükşehir olarak biz açta açıkta kimse kalmaması için gayret ediyoruz. İnşallah Ramazan’da da gayretimiz sürecek. Ama Konya’nın hayırseverlerine, sanayicilerine, iş adamlarına da teşekkür ediyorum. Ramazan ayı adeta bir yardım seferberliğine dönüşüyor. Konya’nın tüm sokaklarında sivil toplum kuruluşlarımızın yardım dağıttığına şahitlik ediyoruz. Konya, sadece Konya’ya değil, tüm dünyaya yardım ulaştıran bir şehir. Tüm Konyalılara teşekkür ediyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” diye konuştu.

KONYA ASELSAN, ŞEHRİN İHRACATINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Belediyelerin asli görevlerinden birisinin de şehirlerde istihdam oluşturmak olduğunu aktaran Başkan Altay, “Şehri ne kadar imar ederseniz edin; parklarını, yollarını ne kadar güzel yaparsanız yapın eğer insanlar iş bulamıyorsa bu şehirde yaşamanın bir anlamı olmaz. Onun için tüm projelerimizde istihdama katkıyı mutlaka değerlendiriyoruz. Konya’nın en önemli markalarından birisi artık ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası. ASELSAN Konya elhamdüllilah imalata başladı. Süreç tamamlandığında sadece ASELSAN’da 1.200 kişi çalışacak ve bunların 800’ü mühendis olacak. Konya Büyükşehir’in bu işe katkısı 1 milyon 570 bin metrekare arazimizi bedelsiz olarak Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesi için devredilmesidir. Böyle önemli bir yatırıma büyük bir katkı sağlamış olduk. İnşallah Teknoloji Endüstri Bölgemiz ilk meyvesini ASELSAN olarak verdi ama ikinci ve üçüncü yatırımlar için de görüşmelere devam ediyoruz. Süreç tamamlandığında 4 bin kişinin istihdam edilmesini planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.