DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20723920,36%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Kişi başına aylık 1.103 TL destek ödemesi yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, normalleşme desteği adı altında, işverenlere işçi başına 1103 TL prim desteği verileceğini duyurdu. Çalışanları için bu desteği almak isteyen işverenler için başvurular bugünden itibaren başladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgın süresi boyunca, işlerini çıkarmak zorunda kalan, kısa çalışma uygulamasına giden işverenler için 12 milyarlık bir normalleşme paketi geliyor. Başvuru bugünden itibaren alınmaya başlayacak. Normalleşme faaliyetlerine yeniden başlayan işverenler için, her bir işçi için bin 103 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

SGK, 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe giren düzenleme için uygulamaya koyacağı ödemelerin başvuru ekranlarını bugün açıyor. Ağustos ayında da çalışan sigortalılar için SGK prim belgeleri 1 – 26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Kısa çalışma sona erdiği aydan itibaren de 3 aylık prim desteği devreye girecek. Prim desteği olarak hesaplanan miktar, işverenin SGK'ya ödeyeceği tüm primlerden mahsup edilecek.

 

Bu ödemeden yararlanmak isteyen işverenler, prim desteğinin nasıl hesaplanacağını merak ediyor. Her bir ay için verilecek olan destek, kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar için, aylık ortalama gün sayısını, ücretsiz izin kapsamında nakdi ücret desteğinden faydalananlar için de ödenen aylık ortalama gün sayısını geçmemesi gerekiyor. İşçilerin izinli olduğu dönem kapsamında çalıştırıldıkları tespit edilirse, verilen ödemeler geri alınacak. Aynı zamanda gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanacak.

 

İŞVERENLER NASIL BAŞVURACA?

Başvuruda bulunmak isteyen işverenlerin izlemesi gereken adımlar şu şekilde olacak:

SGK'nın web sayfasına girin.

e-SGK/İşveren/İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama ekranına girin

7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Maddesi Desteği menüsünden başvuru işlemlerinizi tamamlayın.

 

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.