DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20779631,29%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kiev’de zor gece

Kiev’de zor gece

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının 3'ncü gününde, Rus askeri birlikleri başkent Kiev'in sokaklarında gece boyunca Ukrayna güçleriyle çatışma yaşadı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:34
Kiev’de zor gece
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in gecenin zor geçeceği ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiği uyarısı sonrasında, şehirde ağırlıklı olarak sessiz mahallelerin olduğu bölgelerde sabaha kadar çatışma ve patlama seslerinin geldiği bilgisi verildi.

Mahallelerin aralarında Rus askerleri ile Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar esnasındaki silah sesleri ve patlamalar Ukrayna halkının çektiği videolarla sosyal medyada yer aldı. Kiev'in batı girişindeki Zafer Caddesi'nden Rus birliklerinin şehre sokak çatışmalarıyla girmeye çalıştığı ifade edildi.

Ukrayna Kara Kuvvetleri, yerel saat 04.08'ten itibaren Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğünü ve durumun stabil olduğunu duyurdu. Tren istasyonunun bulunduğu semtin yanı sıra şehrin doğusunda bulunan ve termik santralinin yer aldığı Troyeşçina semtinden de silah sesleri geldiği açıklandı.
Sabahın erken saatlerine doğru Kiev'in merkezinde bulunan Bogdan Hmelnitski Caddesi'nden silah sesleri duyuldu.

Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç, TV'ye verdiği röportajda, çok sayıda Rus askerinin bölgeye paraşütle indiğini belirtti. Şehirde çatışmalar olduğunu ve Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini aktaran Balasinoviç, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında ölenler olduğunu kaydetti. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Ukrayna hava savunma sistemlerinin, Kiev şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Vasilkiv bölgesinde Rus hava indirme birlikleri paraşütçü askerleri taşıyan İl-76 model uçağının vurulduğunu kamuoyuna aktardı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.