DOLAR 32,5467 0.27%
EURO 34,9576 0.51%
ALTIN 2.432,79-0,22
BITCOIN 2058361-0,36%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

KEYKUBADİYE SARAYI

Büyükşehir Belediyesi Kayseri’nin tarih ve kültür mirasına ışık tutan çalışmalara destek veriyor. BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “KEYKUBADİYE SARAYI” İNCELEMESİ Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ile birlikte Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Keykubadiye Sarayı’nda yürütülen kazı çalışmalarını inceledi. Kayseri’nin tarihine ışık tutan ve bunu adeta miras olarak gören Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarının süresinin artırılacağının da müjdesini verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 12:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ile birlikte Keykubadiye Sarayı’nın kazı çalışmalarını yerinde gördü. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin dört bir tarafında Selçuklu dönemine ait önemli eserler olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Şeker Fabrikamızın olduğu bölgede sarayın ya da köşk diyebileceğimiz bu tarihi yapıda çıkan eserlerin bir kısmını görebiliyoruz. Kazı heyetimiz yaklaşı senede üç ay çalışıyor. Altı senedir bu çalışma sürüyor. Kültür Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında değerli Kültür Müdürümüzle birlikte inşallah bu kazı süresini 12 aya çıkarma yönünde gayret içinde olacağız”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.