DOLAR 32,3661 -0.36%
EURO 34,6872 -0.39%
ALTIN 2.384,40-1,56
BITCOIN 18886781,24%
Kayseri
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

KERMELİK HAMAMI ŞİFA DAĞITIYOR

KAYSERİ, (BGC-ÖZEL HABER) – Kayseri’nin Özvatan ilçesine bağlı Kermelik köyünde bulunan tarihi hamam, vatandaşlara şifa dağıtıyor. Yerin altından çıkan termal suyun, kükürtlü yapısı nedeniyle mantar hastalığı başta olmak üzere egzama ve açık yaralara iyi geldiği biliniyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi hamam vatandaşlara şifa dağıtıyor

Kayseri merkeze 71 kilometre Özvatan’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kermelik köyünde bulunan termal suyun sağlık turizmine kazandırılması bekleniyor. Yerin altından kendi cazibesiyle çıkan termal su, yaz kış 25 derece sıcaklığa sahip. Suyun en büyük özelliğinden birisi de kükürtlü yapıya sahip olmasıdır. Termal kaynağın bulunduğu alan köy heyeti ve Özvatan Belediyesi’nin katkılarıyla açık hamam haline getirilmiş durumda. Çocuklar ve yetişkinler için de farklı bölümleri bulunuyor.

Termal hamama, vatandaşların ilgisi büyük. Köy halkı başta olmak üzere Özvatan, Kayseri ve burayı bilen diğer şehirlerden vatandaşlar şifa bulma için sıcak suya giriyor. Özellikle egzama hastaları tedavi için burayı tercih ediyor. Termal suyun kükürt içeriğinden dolayı mantar hastalığına ve açık yaraların hızlı iyileşmesine de yardımcı olduğu biliniyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.