DOLAR 32,5215 0.36%
EURO 34,7722 0.48%
ALTIN 2.407,511,16
BITCOIN 1871540-4,26%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KDV ORANI 1’E İNDİ

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, bugün itibari ile temel gıda maddelerinde uygulanacak yüzde 7’lik KDV indirimi kararı ile ilgili, esnafa “Yüzde 7 devlet indirdi, yüzde 7’de biz indirelim” çağrısında bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İndirimi yansıtmayan marketlere ağır yaptırımlar… Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 8’den, yüzde 1'e indirildiğini açıklamasının ardından gözler fiyatların ne kadara düşeceğine ve esnafın bu indirimi uygulayıp uygulamayacağına çevrildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş denetimleri artıracaklarını belirterek, “KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağız” açıklaması yaptı.

Yüzde 7 de iş insanları indirsin! Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da Anadolu Haber’e yaptığı açıklama ile Kayserili iş insanlarına seslendi. Gülsoy, KDV indiriminin yerinde ve olumlu bir karar olduğunun altını çizerek, “En az KDV indirimi kadar da bir indirim istiyoruz.

Enflasyon ile mücadele kapsamında yüzde 7 devlet indirdi, yüzde 7’de bizim arkadaşlarımız indirirse yüzde 14 oranında bir indirime kavuşuruz” dedi. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, bugün itibari ile temel gıda maddelerinde uygulanacak yüzde 7’lik KDV indirimi kararı ile ilgili, esnafa “Yüzde 7 devlet indirdi, yüzde 7’de biz indirelim” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 8’den, yüzde 1'e indirildiğini açıklamasının ardından gözler fiyatların ne kadara düşeceğine ve esnafın bu indirimi uygulayıp uygulamayacağına çevrildi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının üzerine bugün uygulamaya konulacak. Yerinde ve olumlu bir karar Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, KDV indiriminin yerinde ve olumlu bir karar olduğunu söyledi. Gülsoy, KDV üzerinde yüzde 7 oranındaki indirimin enflasyon ile mücadelede faydalı

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.