DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri’de deprem söyleşisi gerçekleştirdi

Kayseri’de deprem söyleşisi gerçekleştirdi

ABONE OL
Mart 9, 2023 09:37
Kayseri’de deprem söyleşisi gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA) – Yüksek Mimar, Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Kayseri’de Deprem Sonrası İzlenimler ve ‘Deprem ve İki Ülke: Japonya ve Türkiye’ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ERÜ Rektörü Fatih Altun, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın “Kahramanmaraş depremi olduğunda biz 7 buçukta belediyeye geldik. Hemen 8 de 3 kapalı kasa kamyonu seyyar mutfak haline getirdik. Jandarma ve AKUT ekip dahil olmak üzere hemen orada destekledik. Kurtarma çalışmalarında lojistik desteği vermenin bir parçası olarak görev yaptık” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da “Türkiye’nin 11 ilinde yıkıma ve büyük can kaybına yol açan ve 13,5 milyon insanımızı etkileyen bu afet; her zaman ifade ettiğimiz gibi yaşadığımız vatanımızın ne kadar zor bir coğrafyada bulunduğunu bir kez daha hatırlattı. Dün de Kayseri’mizde ard arda depremler meydana geldi. Buradan da bir kez daha depremden etkilenen tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Asrın felaketinde yaraları sarmak içinse elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ilk günden bu yana koordinasyon komitesi olarak Deprem bölgesine 600’ün üzerinde TIR gönderdik. Bunun maddi değerine bakacak olursak 300 milyon TL gibi bir rakama ulaşıyor. Bizim dışımızda STK ve bireysel yardımlarla 1000 TIR’ın üzerinde yardım bölgeye ulaştırıldı” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.