DOLAR 32,4028 0.1%
EURO 34,8437 0.04%
ALTIN 2.400,830,18
BITCOIN 19311313,91%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri Şeker halka arz oluyor

Kayseri Şeker halka arz oluyor

ABONE OL
Mayıs 10, 2023 10:27
Kayseri Şeker halka arz oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şeker sektörünün ilk ve tek halka arz olacak şirketi Kayseri Şeker’in halka arzı için bugün lansman (tanıtım) toplantısı gerçekleştirildi. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Halka arzla yapılmak istenen öncelikle Kayseri Şeker’in kurumsal bir kimliğe sahip olması bunu güçlendirmesi, aynı zamanda çiftçisinin ve çalışanlarının da şirkete ortak olması” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kayseri Şeker’in halka arzına onay verdi. Kayseri Şeker’in halka arzı için bugün 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’ndaki tanıtım toplantısı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar, çiftçiler, yatırımcılar, oda başkanları ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.
10 yıl önce kurdukları hayalin gerçekleşmeye başladığını belirten Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaşadıkları mutluluğu anlattı. 2021 yılında ilk kez SPK’ya başvurduklarını söyleyen Akay, “10 yıl önce hayalini kurduğumuz bu güzel gelişmeyi bugün gerçekleştiriyor olmak büyük bir mutluluk bunun heyecanını yaşıyoruz. Kayseri Şeker’in fiili olarak halka açık hale gelmesi için ve aynı zamanda borsada işlem görmesi ve borsada denetlenmesi lazım diye düşündük 2013 yılında hayalini kurduğumuz bu işle ilgili olarak 2 sene önce müracaatta bulunduk. 2021 yılında yapmış olduğumuz müracaatta Sermaye Piyasası Kurulu Kayseri Şeker’in bu müracaatını kabul etti. Ancak haziran ayında borsalarda yaşanan olumsuzluktan dolayı bir sorunla karşılaşacağız düşüncesiyle ortaklarımızla beraber karar vererek bu işten vazgeçtik. Kayseri Şeker’in geçtiğimiz Genel Kurulunda tekrardan ortaklarımızla birlikte bir karar vardık. Kayseri Şeker’i halka arz etme noktasında bir uygulama yapalım, şunu önerdik, sermaye artışı yapalım ama ortaklar hakkını kullanmasınlar burada bir sermaye artışı söz konusu. Kayseri Şeker’i satıyor diyorlar bunun aslı astarı yok. Burada bir sermaye artışı söz konusu ve Kayseri Şeker’e yeni ortakların kazandırılması söz konusu. Ortaklarımız oy birliği ile bu kararı kabul ettiler Kayseri Şeker’in halka arzını onayladılar. Ardından SPK süreci başladı. SPK Kayseri Şeker’in 2 yıl önceki müracaatını dikkate alarak hızlı bir şekilde işlemi inceledi ve sonuçlandırdı. Geçtiğimiz Cuma akşamı itibariyle bu mutlu haberi aldık. Bununla beraber Kayseri Şeker’in 600 milyon olan sermayesi 106 milyon artırılarak 706 milyona çıkarılıyor” şeklinde konuştu.

‘KAYSERİ ŞEKER HALKA ARZ İLE BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞACAK’

Halka arz ile birlikte Kayseri Şeker’in kurumsal sahip olduğunu dile getiren Akay, “Halka arzla yapılmak istenen öncelikle Kayseri Şeker’in kurumsal bir kimliğe sahip olması bunu güçlendirmesi, aynı zamanda çiftçisinin ve çalışanlarının da şirkete ortak olması. Daha önce Kayseri Şeker’in kar ettiği dönemlerde tarihinde ilk defa 3 sefer üst üste ortaklarına temeddüh dağıtmaya başladı. Çiftçilerimiz ve çalışanlarımız da Kayseri Şeker’e ortak olarak hem Kayseri Şeker’in artan değerinden faydalanacaklar hem de kar elde ettiği dönemde bundan pay alabilecekler. Kurumsal kimliğimiz bu sayede daha da güçlenecek. Aynı zamanda Kayseri Şeker bir çiftçi kuruluşu olarak şeffaf olması gereken kuruluş bu manada Türkiye’de ki büyün kuruluşlara örnek olacak bir kuruluş. Şeffaflaşmayı biz önemsiyoruz. Şeffaflaştırıyoruz. SPK tabi olunca bütün buradaki bilançolar bildirim yapılıyor, bu sayede kamuoyu buradaki her türlü bilgiden haberdar oluyor ve burayı takip etme imkanı buluyor. Bu şeffaflaşma halka arz ile birlikte daha da yüksek boyutlara ulaşacak. Her türlü bilgi kamuoyu ve ortaklar ile paylaşılacak ve bu uygulama gerçekleşecek. Kayseri Şeker halka arz ile birlikte daha güçlü bir yapıya kavuşacak” ifadelerini k…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.