DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Kayseri protokolü, farkındalık için bant ve değnekle yürüdü

Kayseri protokolü, farkındalık için bant ve değnekle yürüdü

ABONE OL
Ekim 18, 2023 08:56
Kayseri protokolü, farkındalık için bant ve değnekle yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri idarecileri farkındalık için değnek ve göz bandı kullanarak Düvenönün’den Melikgazi Belediyesi’ne kadar yürüdü. Görme engellilerin yaşadığı sıkıntılar dile getirilirken vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları istendi. Kayseri’nin engelli dostu şehir olması için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri’yi görme engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir kent yapacağız” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği tarafından 15 Ekim Beyaz Baston Farkındalık Günü kapsamında görme engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şube Başkanı Murat Atmaca ve görme engelli bireyler katıldı. Yürüyüşün ardından Melikgazi Tiyatro salonunda Ersin Çimenin türkü dinletisi ve Süleyman Ekicinin ‘Karanlıkta Kalmak Işık Saçmaya Engel Değildir’ konferansı gerçekleştirildi.

Kayseri’yi görme engelli vatandaşalr için daha yaşabılabilir bir şehir yapacaklarını dile getiren Vali Çiçek, “Altınokta Körler Derneğimizin Beyaz Baston yürüyüşüne geçen yılda katılmıştık. Bu yılda hep beraber yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Görme engelli kardeşlerimizin gün içerisinde karşılaştığı zorluklarla mücadele ederek çevremizde biraz daha onların hayatını kolaylaştırabilmek adına bir farkındalık oluşturmak için bugün buradayız. Bazen esnaflarımızın yürüyüş yollarına ürünlerini koyması bazen engelli araç park yerlerine bazı vatandaşlarımızın araçlarını park etmesi onların zaten zor olan hayatlarını biraz daha zorlaştırıyor. Kayseri’yi görme engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir kent yapacağız. Engelli dostu şehir olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar ise, “Bugün burada görme engelli kardeşlerimizin hayatları içerisinde rastladıkları engelleri biz bir nebzede olsa yaşayarak onların hayatlarına ortak olmuş olacağız. Ortak yaşamış olduğumuz alan içerisinde değişik engel gruplarında olan kardeşlerimizin de yaşam içerisindeki zorluklarına çözüm oluşturabilmek adına bundan sonrasında daha engelsiz daha erişilebilir bir Kayseri’yi hep beraber inşa etmek dileğiyle” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Atmaca’da şunları söyledi: “15 Ekim Beyaz Baston farkındalık günümüz aracılığıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Sayın Valimize ben bu konuda çok teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz yılda bu farkındalığı oluşturarak Kayseri’de gerçekten büyük bir etki yaratmıştı. İnşallah bu senede aynı etkiyi gerçekleştirip bir sonraki programda birlikte oluruz.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.