DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 2163809-0,20%
Kayseri
20°

AÇIK

13:10

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Kayseri Kalesi’nde ‘Bellek Kültepe Sergisi’ açıldı

Kayseri Kalesi’nde ‘Bellek Kültepe Sergisi’ açıldı

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kültepe Kazı Başkanlığı İş birliği ile 5. Uluslararası Kültepe Toplantısı ve ‘Bellek Kültepe Sergisi’ açılış töreni düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:31
Kayseri Kalesi’nde ‘Bellek Kültepe Sergisi’ açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Kale’sinde 5’incisi düzenlenen Uluslararası Kültepe Toplantısı ve ‘Bellek Kültepe Sergisi’ açılış töreni düzenlendi. Sergi açılış törenine, Vali Vekili Abdullah Kalkan, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşhan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas belediye başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış’ın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışı hakkında konuşma yapan Vali Vekili Abdullah Kalkan, “Kayseri tarih, kültür, eğitim, ticaret, sanayi, turizm şehridir. Sahip olduğu bütün bu değerlerin temelinde kadim ve zengin tarihi geçmişinin birikimleri yer almaktadır. Kayseri sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı şehirler arasında kendisine saygın bir yer kazanmıştır. Eski dünyanın uluslararası nitelikte en önemli ticaret merkezi olan ve geçmişi 6 bin yıla varan Kaniş’te ve Kaniş’in Karum’unda, o dönemin pazar yerinde yani günümüzün Kültepe’sinde kazılar yaklaşık 75 yıldır devam etmektedir. Böylece dünyanın en tarihi Karum’u Kayseri’dedir. Kazılardan elde edilen bulgular ve tabletler ülkenin ekonomisini ve ticaretini, yönetim ve hukuk anlayışını, sosyal yaşam ve ilişkilerini yansıtmakla kalmamakta, dünya medeniyet tarihinin ön sözünün Kayseri’de yazılmış olduğunu da göstermektedir. Kayseri günümüz koşullarında da üretmeye, değer katmaya ve örnek olmaya devam etmektedir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.