DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TESBİHLERİ ALMANYA’DA SERGİLEYECEK

TESBİHLERİ ALMANYA’DA SERGİLEYECEK

ABONE OL
Haziran 7, 2024 16:15
TESBİHLERİ ALMANYA’DA SERGİLEYECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hunat Hatun Medresesi’nde bulunan Kültür-Sanat atölyelerinde tespih ustası olan Mustafa Serdar Kalaycıgil, farklı malzemelerden el emeğiyle yaptığı tesbihleri Almanya’da düzenlenecek olan Fuar’da sergilemeye hazırlanıyor. Kalaycıgil, “Fuar’da Kayseri’yi ve Türkiye’yi temsil edeceğiz, yerli ve yabancı turist kardeşlerimize sanatımızı göstereceğiz” dedi.

Kayseri Hunat Hatun Medresesi içerisinde bulunan Kültür- Sanat atölyelerinden birisi olan tesbih atölyesinin ustası Mustafa Serdar Kalaycıgil, Almanya’da düzenlenecek Kurban Bayramı Kültür Fuarı’na hazırlanıyor. Medrese’deki tesbih atölyesinde yaklaşık 12 yıldır el emeği nadide tesbihleri işleyen Kalaycıgil, her bir ürünü kendisi işliyor. Tesbih ustası Kalaycıgil, “Burası Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hunat Medresesi Kültür ve Sanat atölyelerinin bulunduğu bir yer. Burada kendi kültürümüz olan tesbih sanatını farklı malzemelerden kehribar, kuka, diğer ağaç malzemeleri ve farklı egzotik ağaçları kullanıyoruz. En pahalısı kehribar oluyor, yurt dışından dolar üzerinden geliyor. Hepsi el emeği, tanelerini imamelerini tek tek yapıyoruz. Yapılış süresi yapılacak modele göre değişiyor, sade bir modelse 4-5 gün sürüyor, bir aya kadar sürdüğü oluyor” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.