DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22769010,24%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri, Dünya Göçebe Oyunları’nda yerini aldı

Kayseri, Dünya Göçebe Oyunları’nda yerini aldı

ABONE OL
Eylül 29, 2022 14:34
Kayseri, Dünya Göçebe Oyunları’nda yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri’ye özgü desen ve değerlerini içeren çadır standı ile bu sene 4’üncüsü düzenlenen İznik’teki Dünya Göçebe Oyunları’nda yerini aldı.

29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında İznik’te gerçekleşecek ve binlerce yıllık yolcuğu ile kültürlerin coğrafyaları aşan izlerini içeren IV. Dünya Göçebe Oyunları’nda Kayseri’yi temsilen katılan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri mutfağını, kültürünü ve tarihini ziyaretçilerine tanıtıyor. Keçeden yapılan Büyükşehir Belediyesi Çadırı içerisinde gilaboru, pastırma, tandır börekleri, yamula patlıcanı, üzüm, gacer ekmeği gibi ürünler tanıtılırken, Selçuklu askeri kıyafetli bir personel de ilgi odağı oldu.

ETKİNLİK 4 GÜN SÜRECEK

4 gün sürecek ve spor, kültür sanat, gastronomi, sahne, aktiviteler gibi başlıklarda geleneksel müsabakalar ve oyunlar, el sanatları; evrensel tatlar, dünyanın kahvesi, dijital deneyim müzesi ve çocuk oyunları gibi kültürün taşıdığı tüm izler ile yüzlerce farklı içerikle gerçekleşecek olan IV. Dünya Göçebe Oyunları’nda, Kayseri de söz konusu başlıklara uygun zengin değerlerini ziyaretçilerine aktaracak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.