DOLAR 32,3592 -0.06%
EURO 34,8694 0.16%
ALTIN 2.388,15-0,35
BITCOIN 19989514,06%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri Develi çileği

Kayseri Develi çileği

Kayseri il gıda tarım müdürlüğü çilek ekimi tesisleri

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:27
Kayseri Develi çileği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Var olmak mı?, Varlıklı olmak mı?
 Kayseri'nin Çilek Fidesi, Türkiye'yi Besliyor

İlimiz Develi ilçesinde bulunan çilek fidesi üretim tesisine  İl Müdürümüz Sayın Mustafa ŞAHİN, Bitkisel Üretim Şube Müdürümüz Mehmet DEMİRBAŞ ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürümüz Funda KILIÇ ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi. 

İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN; “  İlimizde her geçen gün artan tarımsal üretim yelpazesinin çeşitliliği üreticilerimiz için umut, bizler içinse gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Yaşadığımız bu zorlu dönem bize gösterdi ki, tarımsal üretimde stratejik ürünlerin daha da üzerine gidilerek üretimin artırılması sağlanmalıdır. Zira bu günler tüm dünyaya “var olmanın” “varlıklı olmak”tan çok daha önemli olduğunu öğretti. Tarımda kendine yeterli değilsen, gıda güvenliğin yoksa, aç kalıyorsan hiç bir varlığın önemi kalmıyor. İşte tüm bunların farkında olarak, bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, işletmemizin Kayseri'mizi ülke çilek üretiminde en güzel şekilde temsil ettiğini, iç pazar çilek fidesi talebinin neredeyse üçte birini karşıladığını görmekteyiz,” diyerek işletme yetkililerinden bilgi aldı.

 Her yıl yaklaşık 250 dekar alanda üretim yapılan tesisimizle birlikte, 25 dekar büyüklüğünde modern topraksız çilek serası kurulmaktadır. İşletmemizde ayrıca 1.000 metrekare kapalı alana sahip soğuk hava deposu bulunmakta olup, seramızda yıllık 200-250 ton çilek hasat etmeyi planlamaktayız. Toplam üretim kapasitemiz iç pazar talebinin yaklaşık %25-30 unu karşılayacak şekilde olmakla birlikte, hızla büyüyen ve gelişime açık bir işletme olarak yoluna devam etmektedir.
Kayseri’ mizde 2019 yılında üretilen 31,5 milyon fide ile Türkiye’ de lider bir konumda bulunmak, ayrıca yaşanılan bu güzel gelişmeler, üreticilerimizin geleceğe çok daha güvenli bakmalarına vesile olmakta, ve varlıklı olmadan önce var olmak gerektiğini beyinlerimize nakşetmektedir.

https://bit.ly/2ymB5lA
#üretenKayseri #gelişenTÜRKİYE

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.