DOLAR 32,4736 0.05%
EURO 35,0076 0.41%
ALTIN 2.440,230,08
BITCOIN 2049417-0,95%
Kayseri
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri’de 4. Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

KAYSERİ, (BGC) - Kayseri’de düzenlenen 4. Kitap Fuarı bugün kapılarını açtı. Kitap fuarına vatandaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sezai Karakoç anısına düzenlenen 4. Kitap Fuarı, Dünya Ticaret Merkezi’nde kitapseverlerle buluştu. Açılışta, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ve Araştırmacı Sevil Atasoy, Yazar Hayati İnanç, Mete Yarar gibi çok sayıda isim hazır bulundu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burada konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’miz için adeta övünülecek bir gün. Bu güzel Cuma gününde birbirinden değerli yaklaşık 300 yazarımızı buraya getirmek Kayserimizde misafir etmek, kitapseverlerle buluşturmak… Daha önce pandemi öncesi yaklaşık 800 bin civarında kitapseverin ziyaret ettiği fuarımıza ciddi bir çalışma yaptık. Şehrimizi turizmin, kültürün, eğitimin, sporun merkezi ve kütüphaneler şehri gibi anlayışlarla anılması için gece gündüz demeden 16 ilçe belediye başkanıyla el ele, gönül gönüle, değerli milletvekillerimiz ve bakanlarımızla dayanışma içerisinde sürdürüyoruz. Çok şükür bereketini yaşıyoruz” diye söyledi.

“DAHA FAZLA ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “genç ve öğrenci dostu şehir” ödülü aldıklarını da anımsatan Büyükkılıç, “İşte bu genç nüfusun özgüven içerisinde, daha donanımlı, daha eğitimli, geleceğe ümitle bakan ve geleceği inşallah Mevlamızın hükmüyle şekillendirecek olan bir nesil yetiştirmek için çırpınıyoruz. İstiyoruz ki böyle kitap fuarları ile hem Anadolu’da kendisinden söz ettirsin, hem yazarlarımızla, şairlerimizle buluşsun, kendisinde özgüven oluşsun, okuyan ve okutan olan statüsünde yer alsın, sosyal statüsü değişsin” diye konuştu.
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da, 16 Kasım 2021’de vefat eden şair Sezai Karakoç’u anarak söze başladı. Günaydın, “Merhum Sezai Karakoç’un anısına düzenlenen bu fuarın hayırlara vesile olmasını şehrimize katkı sağlamasını diliyorum. Fuarın 4. olması Kayseri’ye yakışmıyor. Daha öncesinden başlaması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu mesafeyi çok kısa sürede kapatıp, kitap fuarımızın ilimize her anlamda değişime, gelişime, katkı sağlamasına imkan verecektir. Bu alanda çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, “Bugün burada Sezai Karakoç’un anısına düzenlenen ve kendisini rahmetle andığımız birçok şahsın arasında bir arada zikretmeye çalıştığımız ve okumayı, bu kültürü daha da derinleştirmeye çalıştığımız bir ortamda bulunuyoruz” dedi.
“MUTLAKA FARKLI BİR ATAK YAPMAMIZ LAZIM”
Türkiye’nin dünya üzerindeki okuma oranın nasıl bir konumda olduğunu ve bu oranın diğer ülkelere göre bir atak yapılmasını gerektiğini ifade eden Yıldız, “Okumaktan uzaklaşılmamalı. Kitaptan uzaklaşılmamalı. TÜİK verilerine göre bundan kısmen uzaklaştığımızı gösteriyor. Dünya’da en çok okuyan ülkeler Norveç ve Japonya. Düşünen insanın hayal dünyasını tırmalayabildiğini bir çok kez yurtdışında da görme imkânımız oldu. Özellikle bir saat içerisindeki okuma miktarına baktığımızda. Bizim mutlaka farklı bir atak yapmamız lazım. Ana kültüre ve hafızaya sahip olan aslında biziz” dedi.

Araştırmacı Yazar Sevil Atasoy da, Kayseri’de kitap fuarına daha önce de geldiğini söyleyerek, “Kırk yıla yakındır üniversite hocasıyım. Her yaştan ve memleketin 4 bir yanından öğrencilerim oldu. Hiçbir şey kitap fuarlarındaki topluluklar kadar beni duygulandırmaz. Çünkü buraya insanlar istedikleri için gelirler. Kitap okumak, almak ve yazarlarla tanışmak için gelirler. Ufukları gelişir görüşleri değişir. Kendileri arasında yazarlar çıkar. Türkiye değişir. Kayseri’de yapılan kitap fuarının çok geniş kapsamlı olduğunu gerek sosyal medya üzerinden gerekse iletişimde bulunduğum akademisyenler ve öğrenciler öğrenmiş bulunuyorum. Bugün burada Sezai Karakoç, anısına açılışını yapmakta olduğumuz 4’ncü kitap fuarını önce Kayseri’ye daha da önemlisi ülkemizin geleceğine çok önemli bir adım teşkil etmesi gerektiğini ifade etmek isterim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından fuar açıldı. Protokol kitap stantlarını gezerek yazarlar ve fuara katılan vatandaşlarla sohbet etti. Kayseri 4. Kitap Fuarı, 12 Aralık Pazar gününe kadar açık olacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.