DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20786331,24%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Kayseri Basın Müzesi açıldı

Kayseri Basın Müzesi açıldı

ABONE OL
Temmuz 25, 2023 10:26
Kayseri Basın Müzesi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi açıldı. 24 Temmuz Gazeteci ve Basın Bayramı’nda hizmete açılan müzede Matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri, gazeteler, dergiler, radyolar, banyo odası ve daktilo gibi veriler ve eserler mevcut.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve protokol üyeleri katıldı. Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Burası tam bir vefa örneği. Doğayen bir gazeteciye, bu şehir için düşünmüş yazmış bir gazeteciye Büyükşehir’in gösterdiği bir vefa ortada. Daha görür görmez bu şehrin ne kadar vefalı öldüğünü kaybettikleriyle beraber yaşadığını, ölüleriyle beraber yaşayan şehir diyorum ben Kayseri’ye, unutmayan, unutturmayan bir şehir. Dolayısıyla büyükşehir belediye başkanımıza gösterdiği bu vefa dolayısıyla teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Ayrıca Kayseri basını güçlü bir il. Televizyon programları, yapılan açık oturumlar, televizyonlarda, radyolardaki programlar, gazetelerin, kalitelerin birçok Büyükşehirle yarışı düzeyinde. Basını güçlü bir vilayetle, basın müzesine olmasını anlamlı buluyorum. Ve belediye başkanımızın bir sözü vardı. Demişti ki müzeler şehri olacak Kayseri diye ve ben özellikle geçen hafta gördüm. İnşallah müjdesini kendisi, bütün basın mensuplarına belli bir noktaya göstereceğim dedi. Ben inanamadım. Muhteşem müzeler geliyor inşallah. Kayseri tam da güzel her şey olacak” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.