DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046460-0,90%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri Barosu’ndan avukat cinayetlerine tepki

Kayseri Barosu’ndan avukat cinayetlerine tepki

ABONE OL
Eylül 27, 2023 16:23
Kayseri Barosu’ndan avukat cinayetlerine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde bir avukatın öldürülmesi nedeniyle Kayseri Barosu önünde ‘Avukata Dokunma’ pankartıyla açıklama yapıldı.

Muğla’nın Bodrum İlçesinde Avukat M.Erdal Çam’ın 6 gün önce silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ve artan avukat cinayetleri nedeniyle Kayseri Barosu önünde açıklama yapıldı. Kayseri Baro Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut tarafından yapılan açıklamada, “Avukat M.Erdal Çam, sadece mesleki faaliyeti nedeniyle katledildi. Geçen yıl temmuz ayında Avukat Servet Bakırtaş bakmakta olduğu bir dosyanın karşı tarafından ofisinde katledildi. Ondan bir yıl önce de İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlarımızdan Ersin Arslan haciz işlemi için bulunduğu görev yerinde göğsünden vurularak katledildi. Arslan’dan bir kaç ay önce de Konya’da avukat Asilcan Tuzcu boşanma davasını üstlendiği müvekkilinin eşi tarafından öldürüldü. Birçok meslektaşımız da görevlerini yaparken yaralandı. Bizler, avukatlık mesleği kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin, niteliği gereği çekişme ve uyuşmazlık içerdiğini biliyoruz” diye konuştu.

“ÖZEL OLARAK ÖNLEM ALINMASI ELZEMDİR”

Kayseri Baro Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut açıklamasının devamında, “Avukata yönelik şiddet, toplumun genelinde gözlenen şiddet eğiliminden veya diğer meslek mensuplarına yönelik şiddetten önemli farklılıklar içermektedir. Bu nedenle, avukata yönelik şiddete ilişkin gerekli adımlar atılarak, özel olarak önlem alınması elzemdir. Avukata saldırma pervasızlığını gösteren saldırganlar bu cüreti, mesleğin itibarsızlaştırılması çabasından ve cezasızlık politikalarından alıyorlar. İnfaz kanunlarında yapılan değişiklikler, cezasızlık politikalarını daha da derinleştiriyor. Avukata yönelik şiddetle, ciddi bir politika benimsenerek mücadele edilmediği sürece, tekil vakalarda verilen ancak infaz düzenlemeleri nedeniyle göstermelik kalan cezalarla yol alınması mümkün değildir. Tek bir kayba daha tahammülümüz yok. Meslek şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızın haklarını sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.