DOLAR 32,3957 0.02%
EURO 34,6328 -0.03%
ALTIN 2.382,940,13
BITCOIN 1940499-6,24%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Alkollü restoranda alıkoyma ve yağma suçundan yargılanan şahıslara 12 yıl 2 ay hapis

Alkollü restoranda alıkoyma ve yağma suçundan yargılanan şahıslara 12 yıl 2 ay hapis

ABONE OL
Eylül 27, 2023 13:01
Alkollü restoranda alıkoyma ve yağma suçundan yargılanan şahıslara 12 yıl 2 ay hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de bir alkollü restoranda bir müşteriden alacaklarına karşılık imzalı kağıt alan iş yeri yetkilisi ve çalışanları hakkında açılan davada sanıklara 12 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
2023 yılında meydana gelen olayda iddiaya göre M.K. isimli şahıs alkollü bir restorana gitti. Kendisine bin 300 liralık hesap geldi. Bin lira nakit para veren şahıs bir kağıda 300 bin lira borçlu olduğunu belirtip imza attı. Müştekinin şikayeti üzerine başlayan soruşturma sonucu açılan dava 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık B.E. SEGBİS ile katılırken diğer sanıklar T.G., M.G. ve M.E.Ç. katılmadı. Duruşma salonunda sanık yakınları ve sanık avukatları yer aldı.
TUTUKLU SANIK B.E.: ‘KAĞIT ALMADIM, ÇOCUĞUNUN ÇOLUĞUNUN PARASINI BURADA HARCAMA’ DEDİM
Duruşmaya SEGBİS ile katılan B.E., “Ben ona yardım ettim. ‘Çoluğun çocuğun rızkını burada yeme’ dedim. Kamera kayıtlarında her şey var. Bin lirasını verdi. Daha önce de para almadığımız, alkolü fazla kaçırınca evine bıraktırdığımız olmuştu. Kendisi kağıda yazmış sarhoş olduğu için de yanlış yazmış. Çöpe atmak için elime aldım. O an ne oldu bilmiyorum cebime atmışım. Polis eve geldi hiç bir şey bulamadı sadece elle doldurulmuş o kağıdı gördü. Ondan beridir içerideyim. Beraatıimi istiyorum” ifadesinde bulundu. B.S.’nin avukatı ise, “Bin 300 lira hesap gelen müşteriden bin lira alınmıştır. Kendisi daha önce de geldiği için yerde zaman zaman para ödemediği yada eksik ödediği olmuş müvekkilimiz bunun üzerinde durmamıştır. Müşteri daha sonraki beyanında da kimsenin zorlamadığını o kağıdı kendisinin yazdığını ve sarhoş olduğu için rakamı yanlış yazdığını beyan etmiştir” açıklamasında bulundu.
Restoran çalışanları olan diğer sanıkların avukatları ise suçlamayı reddetti.
Sanıklar hakkında ‘Nitelikli yağma’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan
Toplamda 12 yıl 2 ay hapis cezası verildi

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.