DOLAR 32,4603 0.24%
EURO 34,6374 0.13%
ALTIN 2.391,010,47
BITCOIN 1869619-6,44%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

Karlı ve buzlu zeminde yürürken dikkat.!

KAYSERİ (BGC – ÖZEL HABER) - Karlı ve buzlu havalarda yürümenin inceliklerini bilmemek ve dikkatsizlik, düşerek ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Düşmeye bağlı yaralanmaların arttığı bugünlerde vatandaşlar, karlı ve buzlu zeminlerde nasıl yürünmesi gerektiğini merak ediliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Pazar gününden beri aralıklarla devam eden kar yağışı, geride soğuk hava ve buzla kaplanmış zemin bıraktı. Hastane acil servisleri de, kayarak düşmeye bağlı kırık ve çıkık vakalarıyla doldu. Uzmanlar ise buzlu ve karlı yollarda meydana gelebilecek kazalara karşı vatandaşları uyardı. Cadde ve sokaklarda düşen insanların görüntülerinin klasik kış görüntülerinden olduğunu anımsatan uzmanlar, mağduriyet yaşanmaması için karlı ve buzlu kaldırımlarda yürümenin inceliklerini anlattı.

NASIL YÜRÜMELİ?

Uzmanlara göre, karlı ve buzlu zeminde yürürken kesinlikle eller cepte olmamalı. Küçük ve yere yakın adımlarla ilerlenmeli. Çünkü adımlar büyüdükçe vücut dengesini sağlamakta zorlanır. Ayak ucuna bakarak yürünmeli. Kauçuk ya da lastik tabanlı ve zemini tırtıklı ayakkabı giyilmeli. Tercih edilen pantolon, kaban veya palto, hareketleri kısıtlayıcı şekilde dar ya da geniş olmamalı. Mümkünse dik yokuşlardan inip çıkılmamalı. Merdiven inip çıkarken trabzanlar kullanılmalı. ‘Ayaklarım ıslanmasın’ düşüncesiyle kuru olan buzlu zeminde yürümek yerine, kayma riski daha az olan yumuşak karlı yerler tercih edilmeli. Ayrıca buz sarkıtları bulunan bina saçakları altından kesinlikle yürünmemeli.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.