DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058260-0,84%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kariyer Fuarı’na 221 firma katıldı

Kariyer Fuarı’na 221 firma katıldı

Kayseri’nin ev sahipliğinde 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarı 22’ye 221 firma ve 10 bin öğrenci katıldı. İşveren ile üniversite öğrencilerini buluşturan fuarda, staj ve iş başvuruları alındı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:15
Kariyer Fuarı’na 221 firma katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin himayesinde Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı 22’nin açılışı için tören düzenlendi. Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, istihdamda fırsat eşitliği sağlamak için böyle bir fuar düzenlendiğini vurguladı. Nitelikli öğrenci ve mezunları firmalarla tanıştırmak istediklerini belirten Çalış, fuarın amacına ulaşması temennisinde bulundu. 
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, özellikle gençlerde iş başta olmak üzere bazı konularda kaygı olduğunu dile getirdi. Bu kaygıların giderilmesi noktasında kariyer fuarının çok kıymetli bir girişim olduğunu vurgulayan Mandal, “Gelecekle ilgili kaygılar ve fırsatlar var. Bu kaygıların geleneksel yöntemlerle çözümünün kolay olmayacağına inanıyorum. Çok disiplinli çalışmaya hazır olmalıyız. Ayrıca birlikte üretmeyi de başarmalıyız. İmkanların sunulması yerine imkan oluşturmak da kaygıların giderilmesinde önemli pay sahibi olacaktır” diye konuştu. 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, belediye olarak gençlere yönelik yapılan faaliyetleri anlattı. Belli başlı üniversitelerin yanı sıra Anadolu kentlerindeki gençlere de sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Büyükkılıç, ERÜ’de geliştirilen Turkovac yerli aşıyı örnek gösterdi. Büyükkılıç, “Amacımız Kayseri’yi kariyer merkezi haline getirmek. Herkesin, Anadolu’da yetişen üniversite gençliğine de sahip çıkması gerekiyor. Yerli aşımızı geliştiren Turkovac buna bir örnektir. Ümidimiz ve geleceğimiz gençlerin elinden tutmamız lazım” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da, devlet olarak kaygıların giderilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. Gençlerin kaygılı olduğuna dikkat çeken Atay, “Bizle de kaygıları ortadan kaldırmak için buradaki gibi benzer çalışmaları hayata geçiriyoruz. Gençlerin hedeflerini daha güçlü tutmaları için destek veriyoruz. Eksiğimiz varsa da gidermek isteriz. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok” dedi. 

Tele konferans yöntemiyle etkinlikte konuşma yapması beklenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması ise teknik bir arıza nedeniyle yapılamadı. Konuşmaların ardından katılımcılar, fuar kapsamında açılan stantları gezerek bilgi aldılar. Gelecek planlaması yapan üniversite öğrencileri ve mezunlar ise iş ya da staj başvurusu yaptı. İç Anadolu Kariyer Fuarı 22 yarın (Perşembe) sona erecek.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.