DOLAR 32,4075 0.07%
EURO 34,8782 0.18%
ALTIN 2.381,700,08
BITCOIN 1952837-6,76%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kardeşine faul yapan şahsı öldüren sanığa 18 yıl hapis

Kardeşine faul yapan şahsı öldüren sanığa 18 yıl hapis

ABONE OL
Eylül 28, 2023 15:38
Kardeşine faul yapan şahsı öldüren sanığa 18 yıl hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de halı sahada kardeşine faul yapan arkadaşını pompalı tüfekle vurarak öldüren O.Ç., 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 23 Mayıs 2023 tarihinde Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Anbar Mahallesi Yalova Sokak’taki okulun bahçesinde bulunan halı sahada meydana geldi. İddiaya göre F.Ç. ile kendisine faul yapan Eren K. arasında arbede yaşandı. Maçın ardından araç ile Eren K.’nin ikametine gelen F.Ç.’nin ağabeyi O.Ç., pompalı tüfekle ateş etti. Saçmaların isabet ettiği Eren K. kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını kaybetti. O.Ç. ve kavgaya karıştığı tespit edilen kardeşi F.Ç. yakalayarak gözaltına alındı. O.Ç. tutuklanırken, kardeşi F.Ç. ise ev hapsi aldı.
DURUŞMADA KARAR ÇIKTI
Kayseri 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık O.Ç. ile tutuksuz yargılanan kardeşi F.Ç. ile ölen Eren K.’nin yakınları ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık O.Ç. öldürme kastının olmadığını belirterek önceki ifadelerini tekrarladığını kaydetti. Ölen Eren K.’ni yakınları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık O.Ç.’nin, ‘Kasten öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, sonra indirim uygulayarak 18 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanık F.Ç.’nin ise, beraatine karar verildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.