DOLAR 32,3962 0.09%
EURO 34,7890 -0.06%
ALTIN 2.398,670,10
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kanal İstanbul İçin İtiraz Kuyruğu!

Kanal İstanbul İçin İtiraz Kuyruğu!

Ülkenin gündeminde Kanal İstanbul projesi... Önce, ÇED raporuyla askıya alındı. Şimdi ise, Projenin hayata geçmesini istemeyen vatandaş, itiraz dilekçesi vermek için kuyruk oluşturdu

ABONE OL
Eylül 24, 2022 04:29
Kanal İstanbul İçin İtiraz Kuyruğu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2011'de çılgın proje olarak yapılacağı açıklanan Kanal İstanbul projesi için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararın İBB'de olmadığını belirterek yapımına başlanacağını belirtirken muhalefet cephesi 'Ya kanal ya İstanbul' kampanyası başlatmış durumda.Kanal İstanbul ile ilgili tartışmalar ve karşılıklı restleşmeler devam ederken, projeye itiraz etmek için dilekçe vermek isteyen İstanbullular soğuk ve yağışlı havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. İtiraz dilekçesini teslim etmek için vatandaşların kötü hava koşullarına rağmen yağmur altında şemsiyeleriyle beklemeleri kameralara yansıdı. 

 

“Demokrasi yok ama yine de buradayım”

Beşiktaş'taki il müdürlüğü binası önünde dilekçeyle bekleyenlerden kimileri Türkiye'nin öncelik vermesi gereken işsizlik, eğitim, sağlık gibi problemleri olduğunu söylerken, kimileri de Kanal İstanbul'un yaratacağı tahribattan endişeliydi. Kimisi de “Ülkede demokrasinin işlemediğini düşünüyorum ama yine de yapabileceğimin en iyisinin buraya gelip dilekçe vermek olduğunu düşünüyorum” diyerek tepkisini gösterdi. 

 

Son itiraz tarihi 2 Ocak

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılması üzerine dilekçe örneği hazırladı.TMMOB'un açıklamasında yurttaşların projeye ilişkin görüş ve itirazlarını 2 Ocak 2020 tarihine kadar yapabilecekleri belirtildi. Diğer yandan, CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları ve ilçelerden gelen CHP üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Ellerinde dilekçeleriyle kendilerine sıranın gelmesini bekleyen yaklaşık 150 kişi, projeye ilişkin ‘ÇED olumsuz' kararı verilmesi talepleri ile itirazlarının bulunduğu dilekçeleri teslim etti. 

www.kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.