DOLAR 32,3995 0.1%
EURO 34,7954 -0.04%
ALTIN 2.403,130,28
BITCOIN 19308624,24%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
K-ŞARJ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU

K-ŞARJ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU

ABONE OL
Mart 19, 2024 14:15
K-ŞARJ ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nun açılış törenine katıldı. 10’u hızlı şarj olmak üzere 50 adet şarj istasyonunun toplu açılışını yapan Başkan Büyükkılıç, 35 milyon TL maliyeti olan K-Şarj istasyonlarının KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet vereceğini müjdeledi.

Enerji endüstrisi büyük bir değişimden ve dönüşümden geçerken, özellikle elektrikli araçların kullanımının artması ile birlikte şarj noktalarının ulaşılabilirliği ve yaygınlaşması da ön plana çıkıyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 51 ortak olduğu KCETAŞ’ta 5 şirketler grubundan bir tanesi olan Hunat Enerji, K-Şarj markalı çok önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Talas Muhsin Yazıcıoğlu Parkı yanında gerçekleşen Hunat Enerji K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açılış Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şarj istasyonları içimizi ısıtacak. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Kayseri’miz değerler şehri, medeniyetler şehridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘yeter ki fırsat verilsin siz yaparsınız’ diyerek fırsat verip, TOGG gibi bir değerin, markanın ortaya çıkmasından dolayı gurur duyuyoruz. KAAN’ımız, İHA’mız, SİHA’mız, burada paşamız var, gururumuz, yüz akımız” dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye çapında hizmet vermesinin planlandığı K-Şarj ile ilgili bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, “1926’da Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’mizin sağduyulu iş adamlarının kurmuş olduğu elektrik şirketine imtiyaz veriyor. O gün bugündür KCETAŞ adı altında kurulan, KEPSAŞ, Erciyes ve Hunat A.Ş.’miz olmak üzere şirketlerimize şimdi de K-Enerji’yi ekliyoruz. Hayırlı olsun diyor, emeği geçenleri kutluyorum. Lisanslı olduğunu, Türkiye çapında yayılım yapacağını, her tarafta hizmet vereceğini paylaşıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının her geçen gün arttığını hatırlatarak, “Kayseri’mizde TOGG dâhil değişik elektrikli araçları görürken, biz de son dönemde 15 tane 18 metrelik yüzde yüz elektrikli otobüsleri aldık, toplam 21 tane çevreci, tasarruflu ve doğa dostu elektrikli otobüslerimizle filomuzu zenginleştiriyoruz. Aynı zamanda bundan sonraki araçlarda da elektrikli araçları tercih edeceğiz, süpürme araçlarını da elektrikli aldığımızı da buradan paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.