DOLAR 32,4355 0.03%
EURO 34,7692 -0.19%
ALTIN 2.426,53-0,34
BITCOIN 20638321,23%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

-İstanbul Sözleşmesi Protestosu

Kayseri’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu eylem düzenlendi. Kar yağışının da etkili olduğu eylemde İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına fesih kararına karşı bir araya geldiler.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuşmada ”Bizler bugün burada İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına karşı bir araya geldik. Türkiye’de kadın cinayetlerinin azaldığı tek Yılın, istanbul Sözleşmesi’nin imzalandığı yıl olması bu sözleşmenin hayati önemini göstermektedir. İstanbul sözleşmesi, şiddetin ortaya çıkamayacağı bir toplum yaratır. Hayati öneme sahip olan istanbul Sözleşmesi’ni, seçim pazarlığı haline getiren siyasi iktidar, kadına ve LGBTİQ+’lara yönelik işlenen suçların bizzat ortağıdır ,sorumlusudur. Katillerin önlerine kurulmayan barikatlar, dün İstanbul’da fesih kararına karşı bir araya gelen kadınların Önlerine kuruldu. Bu barikatlar, bu ablukalar, bizi mücadelemizden asla alıkoyamaz. Tüm renklerimizle alanlarda haklarımızı haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.
Bizler, kendi hayatlarımızı, bir kişinin ağzından çıkan sözlere bırakmamaya kararlıyız. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı geri çekilene kadar, meydanlardan ayrılmayacağız. Bizler, mücadelemizle eşit ve özgür yaşam hakkımızı alacağız. Bizlerin örgütlü mücadelesi ,sizlerin hiçbir şiddet politikasıyla bastırılamayacak. Buradan soruyoruz: Kamu imkanları neden şiddete maruz kalan kadınlar için değil de, kayyuma direnen öğrenciler için kullanılıyor? O kamu imkanları neden sırf gökkuşağı bayrağı açan öğrencileri gözaltına almak için kullanılıyor?
Asla geri adım atmayacağız. Tüm baskılara, tüm hukuksuzluklara karşı, günden güne büyüyen kararlı mücadelemizle, eşitliği ve özgürlüğu kazanacağız. Bu meydanlardan kazanımlarımızı almadan çekilmeyeceğiz”ifadelerini kullandılar.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.