DOLAR 32,2778 0.08%
EURO 35,0109 -0.09%
ALTIN 2.447,020,02
BITCOIN 2203963-0,96%
Kayseri
21°

AZ BULUTLU

03:39

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İşimiz İstihdam, Gücümüz Kayseri

İşimiz İstihdam, Gücümüz Kayseri

ABONE OL
Mayıs 14, 2024 13:54
İşimiz İstihdam, Gücümüz Kayseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in “İşimiz İstihdam, Gücümüz Kayseri” sloganıyla başlattığı ve Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde gerçekleşecek olan Kayseri İstihdam Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen açılışa Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri Muhat Cahid Cıngı, Şaban Çopuroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cengiz Yılmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Nuhnaci Yazgan Üniversitesi Röktörü Prof.Dr.Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Şemseddin Erkaya, Adnan Türkdamar, Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, OSB Başkanı Mehmet Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “Bu şehir katma değer üreten, Türkiye için sürekli faydalı olmaya çalışan, ithalatından iki kat fazla ihracat yapan, bugün 4 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış muhteşem bir şehirdir. Sanayi şehri ifadesi Kayseri’ye çok yakışıyor.” dedi

Kayseri’de sanayi kuruluşlarını, fabrikaları ziyaret ettiği zaman, sürekli biz çalıştıracak eleman bulamıyoruz ifadesi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Çiçek, “İŞKUR bu manada çok büyük mücadele veriyor. Gerçekten İŞKUR’da çalışan 120 danışman arkadaşımız gecesini gündüzüne katıyor. Ancak bu sadece İŞKUR’un, Valiliğin, Kaymakamlığın çözebileceği bir konu değil. İşveren eleman ararken yapmış olduğum ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarımız bizden iş istiyor. Bu bir problem. İŞKUR’a benim yönlendirdiğim elemanlardan %35 i bir yıla yakındır çalışıyor. Demek ki hala çalışacak ve çalıştıracak potansiyel var. Sadece iş arayanları kamuda iş istiyor diye söyleyip geçiştireceğimiz bir durum yok. Kayseri’den aldığımız güçle, istihdam sağlamak için işverenlerle iş arayanları bir araya getirerek bir fuar yapmanın önemli olacağını hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem milletvekillerimizle hem Ticaret Odamız, Sanayi Odamız ve OSB’lerimizle ve İŞKUR danışmanlarımızla yaptığımız toplantıda değerlendirdik. Bir kişiyi bile işe sokarsak bu bizim kârımıza olur diye düşündük.” diye konuştu

Hedefimiz 200 Firma ’da 5750 Personel İstihdamı

Vali Çiçek konuşmasının devamında, “İstihdamı artırmak, çocukların, ailelerin, annelerin huzuru için önemli. Bir kişiyi bile istihdam edersek bu fuarı başarılı sayacağım. Şu ana kadar 200 firmanın katıldığını biliyoruz. 5750 istihdam hedeflenmekte. Bütün ilçelerden belediyelerimiz otobüslerle buraya hemşehrilerimizi getiriyorlar. Büyükşehir belediyemiz, il merkezindeki bütün transferleri ücretsiz yapmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Ev sahipliğinden dolayı OSB başkanımıza teşekkür ederim.” dedi

Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı’da yapmış olduğu konuşmada, “Kayseri’de her zaman harika şeyler oluyor. İstihdam Fuarı bizi heyecanlanıyor. Üretim şehri Kayserimizin geleceğini şekillendirecek, kanayan işçi bulma yarasına merhem olacak güzel bir faaliyet olarak tarihe geçecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi

Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’ da “Kayserimizde aslında birçok memlekete nasip olmayan müteşebbis gücümüz var. Müteşebbis kolay kolay yetişmiyor. Müteşebbis istihdam için kıymetli. İstihdam Fuarı’nın hem işverenlerimiz hem de iş arayanlarımız açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri İstihdam Fuarı’nın açılışı Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

İş arayanlarla işverenleri bir araya getirecek olan Kayseri İstihdam Fuarı, 14-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.