DOLAR 32,2754 -0.25%
EURO 34,8180 -0.07%
ALTIN 2.411,610,77
BITCOIN %
Kayseri
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İNGİLTERE İHRACAT SINIRLAMASINI KALDIRDI

İNGİLTERE İHRACAT SINIRLAMASINI KALDIRDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “TUSAŞ ana yükleniciliğinde yürütülen ve Türk savunma sanayiinin mega projesi olan Milli Muharip Uçak (MMU) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD’den tedarik edilecek F110 motoruna ilaveten bir alternatif bir motor seçeneğinin olduğunu belirten Başkan DEMİR, “Ayrıca, milli motor için Rolls-Royce firmasıyla bir çalışma ihtimalimiz vardı. Burada bazı endişelerimiz vardı, gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda bu endişeleri giderdik. Çalışmalar başladı.” ifadelerine yer verilmişti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:57
İNGİLTERE İHRACAT SINIRLAMASINI KALDIRDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere, savunma sanayiine yönelik olarak Türkiye’ye uyguladığı ihracat kısıtlamalarını kaldırdı. Gelişmeyi, Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU duyurdu. Bakan ÇAVUŞOĞLU tarafından yapılan açıklamada, “İngiltere Dışişleri Bakanı Truss ile görüştük. Cumhurbaşkanımız ve Boris Johnson arasındaki görüşmelerin detaylarını konuştuk. İngiltere Türkiye’ye ihracat kısıtlamalarını kaldırdı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. İşbirliğimiz geliştirmek istiyoruz. Özellikle işbirliği konusunda alınan kararların takibini yapmak konusunda anlaştık. ifadelerine yer verildi. İngiltere’nin Türkiye’ye yönelik ihracat kısıtlamalarını kaldırması, özellikle Türk havacılık sektörü için kritik öneme sahip. Türkiye, Milli Muharip Uçak (MMU) ve HÜRJET gibi projelerde İngiliz firmalarıyla yakın iş birliğine sahip. Hatta Milli Muharip Uçak’ta kullanılacak motorun, İngiliz Rolls-Royce şirketi ile ortaklaşa üretilmesi planlanıyor.

Türkiye, İtalya ve İngiltere Savunma Bakanları üçlü toplantı için İstanbul’da bir araya geliyor. İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde bugün düzenlenecek üçlü toplantıya katılacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.