DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20691570,44%
Kayseri

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İncesu’da bulunan Mil taşı, turizme katkı sunuyor

İncesu’da bulunan Mil taşı, turizme katkı sunuyor

KAYSERİ (1HA) - Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan İncesu İlçesi’nde bulunan Roma dönemine ait Mil taşı, ilk günkü görkemini korumaya devam ediyor. İlçenin simgelerinden olan Mil taşını Kapadokya bölgesinde gelen turistler, görmeye geliyor.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 12:07
İncesu’da bulunan Mil taşı, turizme katkı sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merzifonlu Karamustafapaşa Kervansarayı, Arasta Çarşısı, Konakları ve Kiliseleri ile meşhur İncesu, şimdi de Roma dönemine ait Mil Taşı ile turizm alanında dikkat çekmeye başladı. İncesu İlçesi, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nın ana giriş kapısının önündeki parkta dikilmiş durumda Mil Taşı volkanik özelliğe sahiptir. Latince ve Yunanca olmak üzere iki dile sahip Mil taşının İncesu turizmi için önemli bir eser olduğunu söyleyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “ İncesu; bulunduğu coğrafyanın getirdiği özgün morfolojik yapısı, tarihsel değerleri ve geleneksel doku özellikleri ile öne çıkan önemli bir yerleşmedir. Tarih öncesi dönemlerden beri yerleşim alanı olarak önemini koruyan kent, farklı ulusların ve dini toplulukların bir arada yaşadıkları etkin bir ulaşım aksının üzerinde gelişmiştir. Birçok esere sahip olan İncesumuz, bölgenin en önemli turizm merkezi olmaya aday. Bununla ilgili İlçede bulunan Kilisenin restorasyonu yapılıyor. Oluşturduğumuz kültür yoluna bir turizm acentesi davet edildi. Sosyal tesis anlamında baraj manzaralı Marina Sosyal Tesisleri oluşturuldu. Örenşehir ’deki mozaik kazıları ile İncesu’nun çehresi değişecek. İlçemizde bulunan Mil Taşı’da en önemli turizm değerlerinden birisidir. Bu değerlerin tanınırlılığını daha da artıracağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.