DOLAR 32,2675 0.07%
EURO 34,7877 0.02%
ALTIN 2.397,71-0,47
BITCOIN 2054496-0,67%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X

İkinci el araç alacaklara kötü haber!

İkinci el araç alacaklara kötü haber geldi. Uzun süredir araba almak isteyen vatandaşlar, araç fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyordu. Konuyla ilgili MASFED Başkanı Erkoç konuyla ilgili önemli açıklamalar yaparak, araç almak isteyen vatandaşları bilgilendirdi. İkinci el araç fiyatları düşecek m? Detaylar haberimizde

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını sebebiyle araç fiyatlarındaki artış sonrasında fiyatların ne zaman düşeceği merak edilmeye başlandı. Konuyla ilgili vatandaşlar 2. el araç fiyatları ne zaman düşecek? sorusunun cevabını araştırıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, merakla beklenen soruların cevabını açıkladı. Aynı zamanda araç fiyatlarındaki artışın döviz kurundaki dalgalanmaların devam ettiği sürece devam edeceği ifade edildi.

ARAÇ FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Araç fiyatlarının sektör içerisinde birden yükselmesi sonrasında, herkes, araç fiyatlarındaki bu ani artışın sebebini merak ediyor. Erkoç,0020salgın öncesinde 2019'un son çeyreğinde ekonomide meydana gelen dalgalanmalar ve döviz kurundaki ani artış sebebiyle fiyatların yükseldiğinin altını çizdi. Aynı zamanda 4 ay boyunca salgın sebebiyle hizmet veremeyen fabrikalar, sıfır araç üretemedi.

 

Sektör içerisinde deneyimi olmayan kişilerin bu dönemde araçları 30 bin TL ila 100 bin TL arasında bir karla sattığını belirterek, sektör içerisindeki fiyatların yükselmesine sebep olduğu ifade edildi. Sıfır araç üretimi olmadığı için vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiği ve bu sebeple de ikinci el araçlarda fiyatların yükselmeye başladığı belirtildi.

 

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Vatandaşlar, bunun üzerine araç fiyatlarında düşü olup olmayacağını ve düşüşlerin ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz yıla göre satışların yüzde 100 arttığını ifade eden Erkoç, araçlardaki artışın, döviz kuruyla da bağlantılı olacağını ifade etti. Eğer döviz kurunda yükselme olursa, araç fiyatlarındaki artış devam edecek. Aksi durumda döviz kurunda yükselme olmazsa, araç fiyatlarının artmayacağı ifade edildi.

 

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.