DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20799741,41%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Hızlı Tren Vaadinde Yeni Sayfa

KAYSERİ,(BGC)- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri’ye gelecek. Bakanların bu ziyareti Yüksek Hızlı Tren vaadini akıllara getirerek, hızlı tren vaadinde yeni bir sayfa mı olacağını gündeme getirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’ye Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ziyarette bulunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BüyükKılıç ise, bu ziyarette müjdelerin olacağını söyledi. Başkan Memduh Büyükkılıç’n bu müjde iması akıllarda ‘Hızlı tren mi yapılacak?’ sorusunu gündeme getirdi. 12 yıldır Yüksek Hızlı Tren vaatlerinin verildiği ancak trenin bir türlü yapılmadığı Kayseri’de başkanların vaatleri şu şekildeydi;
27 NİSAN 2014
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biliyorum, sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri’yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına bağlama kararını aldık. Etüt projesi, yatırım programındaydı, yapım projesini de yatırım programına alma talimatını verdim. Bu kadim Selçuklu kentini de Sivas, Ankara, Eskişehir, Konya, Bursa ve İstanbul ile hızlı tren üzerinden birbiriyle buluşturacağız.”
25 TEMMUZ 2014
Başbakan Erdoğan Eskişehir’de Yüksek Hızlı Tren (YHT) açılış töreninde, “Şanlıurfa, Adana, Mersin, Antalya, Kayseri, Kars, Trabzon ve daha nice kenti bu hizmetle buluşturacağız.”
25 EKİM 2014
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Önümüzdeki yıl içerisinde Yerköy-Kayseri Hızlı tren hattı için kazmayı vuracağız.”
11 OCAK 2015
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri Hızlı Tren hattının müjdesini vermişti.”
26 OCAK 2015
AKP Milletvekili Yaşar Karayel, “İlin en önemli projesi olarak gösterdiği Hızlı Ten projesinin Yüksek Planlama Kurulu kararının tamamlandığını ve 2015 yılı içerisinde ihalesinin yapılıp temelinin atılacağını, Ankara- Sivas YHT ana hattı bitirilirken eş zamanlı olarak Yerköy- Kayseri hattı tamamlanacak.”
28 OCAK 2017
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Artık, fikri ortaya koymakla sonucunu görmek arasındaki mesafeler çok çok kısaldı. Dünya bizi gıpta ile izliyor. Kayseri en kısa zamanda YHT ile tanışacak.”
2 NİSAN 2017
Başbakan Binali Yıldırım Kayseri mitinginde, “Bu yıl hızlı tren ihalesini yapıyoruz.”
6 OCAK 2018
Başbakan Binali Yıldırım, “Kayseri-Nevşehir-Konya Hızlı Tren hattının projelerinin yıl içerisinde tamamlanacağını ve yapım içinde planlamanın yapıldığı… “
11 OCAK 2018
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bu proje 3 sene sonra bittiğinde vatandaşımız, Kayseri’de eski gar binasından kolaylıkla trene binip, 1,5 saatte Ankara’da olacak.”

20 ŞUBAT 2018
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “YHT ihalesinin 8 Mart’ta yapılacağını, ayrıca 2018 Haziran’ında Kayseri-Antalya tren hattının projelendirileceğini, havaalanı içinde yıl içerisinde inşaatının tamamlanacağını söyledi.”
1 EYLÜL 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitingi, “Hızlı tren hatları ile Konya’yı Ankara’ya, İstanbul’a, Eskişehir’e bağladık. Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e kadar, Antalya, Kayseri’ye uzanacağız. Bu etüt çalışması süren yapıya da en kısa sürede başlıyoruz.”
09 ARALIK 2021
Ankara-Sivas YHT hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 95 fiziki ilerleme sağladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Balışeyh-Yerköy-Sivas kesiminde yükleme testlerine başladık. Ankara Balışeyh arasında çalışmalarımız devam ediyor. Proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki demiryolu seyahat süresi, 12 saatten 2 saate düşecek. Ayrıca Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’mızla 1,5 milyon Kayserili vatandaşımızı da Hızlı Tren hattına dahil ediyoruz.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.