DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

“Hızlı Tren ihalesi Firması Gelecek”

KAYSERİ,(BGC)-AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de katıldığı 2021 Yılı Yatırım Değerlendirme Toplantısı’nda birkaç yıldır Kayseri gündeminde olan ‘otoban’ ve ‘hızlı tren’ konularına değinerek, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 08:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplantı; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, davetliler ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Özhaseki, bir süredir Kayseri gündeminde yer edinen ‘Kayseri’nin Niğde-Ankara otobanına bağlanması’ konusuna açıklık getirdi. Özhaseki, bu hususla ilgili “Kayseri’nin otobana bağlanması için Kırşehir tarafında 3 ay önce çalışmalar başladı. Önümüzdeki dönemde Kayseri, Ankara’ya 320 kilometre mesafeyle bağlanacak. Otobana Nevşehir bağlantısı da yapılıyor, orada ise bu mesafe 15-20 kilometre uzuyor” şeklinde konuştu.

“1.1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GELİYOR”

Özhaseki, Kayseri’nin gündemindeki ve muhalefet kanadının sıklıkla dile getirdiği ‘hızlı tren’ konusuna da değindi. Özhaseki, pandemi nedeniyle bu sürecin aksamaya uğradığını, ancak çalışmaların devam ettiğini şu sözlerle ifade etti: “Cumhurbaşkanımız Kayseri’ye geldiğinde söz verdi. Biz de takipçisi olduk. Pandemi döneminde işler aksadı. Dünya piyasalarında kredi bulma imkanı zorlaştı. Ama çalışmalar devam ediyor. Ankara-Kayseri istikametinde, Yerköy’e kadar olan 142 kilometrelik proje çalışmalarının tamamı bitti. Kredi çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. 1-2 gün içerisinde karar verilen firma çağrılacak, imzalanacak ve ihaleyi alan firma belli olacak. 1.1 milyar dolarlık bir yatırım Kayseri’ye geliyor. Rabbim inşallah bir an önce inşaatının bitirip kazasız belasız ulaşıma açılmasını nasip eder.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.