DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20712310,58%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
‘GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİM SENEYE MÜZİK ÖĞRETMENİ OLACAK’

‘GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİM SENEYE MÜZİK ÖĞRETMENİ OLACAK’

ABONE OL
Aralık 7, 2022 12:23
‘GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİM SENEYE MÜZİK ÖĞRETMENİ OLACAK’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Görme engelli müzisyen Ersin Çimen: “Bağlama, beni hayata bağladı”

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Görme engelli müzisyen Ersin Çimen, bağlamanın kendisini hayata bağladığını söyledi. Hiç hocadan ders almadan bağlama çalmayı öğrendiğini anlatan Çimen, 300’ün üzerinde müzik öğretmeni yetiştirmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Çimen, müziği bir gürültü değil huzur verici araç olarak kullandığını kaydetti.

Kayseri’de yaşayan görme engelli ses ve saz sanatçısı Ersin Çimen, küçük yaşta müziğe olan ilgisiyle bu günlere geldiğini söyledi. 6 yaşında babasının silah arkadaşının kendisine hediye ettiği bağlama ile hayata sarıldığını anlatan Çimen, “Hiç hocam olmadı. Babam o sırada Hakkari’de görevdeydi. Ben, pilli radyolardan dinlemeyle, bağlamayı öğrenmeye başladım” diye konuştu.

‘RABBİM BANA İYİ BİR KULAK VERMİŞ, BEN DE ONU KULLANDIM’

Görme engeline rağmen çalgı çalabilmesi konusunda notaları iyi dinlediğini söyleyen ses ve saz sanatçısı Çimen, “11 yaşında ilk sahne deneyimini yaşadım. 43 yıldır sahnedeyim ve ayrıca film müzikleri yapıyorum. Yardım konserlerinde sahne alıyorum. 10 yıldır ulusal anlamda tanınıyorum. Müzik yaşantım bu şekilde keyif alarak devam ediyor. Bu işi yapmak biraz istemekle alakalı biraz da Rabbim iyi bir kulak vermiş. Ben de onu kullandım. 300’ün üzerinde müzik öğretmeni yetiştirdim. Devlete atanan benim tedrisatımdan geçip, okuyup sonra da doçent olan kişiler var” ifadelerini kullandı.

 

Görme engelli bir öğrencisinin önümüzdeki yıl müzik öğretmeni olacağını paylaşan Çimen, “Bu yıl en güzel zaferlerimden bir tanesi, görme engelli öğrencimdir. Erciyes Üniversitesi Müzikoloji bölümünü bitirmek üzere, önümüzdeki sene müzik öğretmeni olacak. Ben yaşamayı seviyorum. İnsanlara müziği bir gürültü değil de bir huzur verici araç olarak kullanmaya çalışıyorum. Ne demişler müzik için; ‘Kelimelerle anlatamadığımız duygu ve düşüncelerimizi, notalarla anlatma sanatına müzik denir. Müzik bir huzur kaynağı olmalı. Müziğin evrensel dili olmalı, böyle bakıyorum. Bağlama da beni hayata bağladı. Bağlama bizim öz kültürümüz, kültürümüze sahip çıkmak lazım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.