DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931,55%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

Göksel Cingöz “Spora Devam Ettiğimiz Sürece Koronavirüsten Kurtulabiliriz”

Pandemide spor salonları da etkilendi. Verilere göre spor yapan vatandaşlar koronavirüsünü daha hafif atlatıyor. Sporun önemi koronavirüs döneminde daha çok anlaşıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spora ilginin düştüğünü belirten Muaythai Büyükler Milli Takım Baş antrenörü Göksel Cingöz “Pandemi döneminin ilk başlarında maalesef spora ilgi düştü. Tedbir ve yasaklar neticesinde %70 – %80 civarında aktif spor yapan bir çok kişi sporu sonlandırdı” ifadelerini kullandı. 

“Sporcular Bu Virüsü Nezle Gibi Atlattı”

Hayatın bütününde sporun olması gerektiğini belirten Baş antrenör Göksel Cingöz “Sporu bir yaşam tarzı olarak benimseyen bir çok birey koronavirüs olmasına rağmen bu virüsü nezle gibi atlattı. Biz bunu hem Avrupa’daki hem Dünya’daki örneklerinden çok net görebiliyoruz. O yüzden mutlaka insanların hayatının bütününde sporun olması gerekiyor. Hem kendi sporcularımızdan hem de tanıdığımız Avrupa’daki ve Dünya’daki örneklerden ele alacak olursak bu virüsten vefat eden kimseye denk gelmedik” diye konuştu.

“Haftada 3 Yada 4 Gün Spor Salonları Mutlaka Denetleniyor”

Salonlarda kurallara uyulduğunu belirten Baş antrenör Göksel Cingöz “Gençlik spor bakanlığı koronavirüsle ilgili spor salonlarına bir çok şart ve kural getirdi. Bir çok arkadaş da bunu harfiyen uyguluyor. Bu salonda da aynı şekilde uygulanıyor. Yani mesafe, maske  ve temizlik kuralı harfiyen uygulanmak zorunda çünkü daha hızlı nefes alışverişi olduğunu biliyoruz. Tüm uyarılarda bu yönde. Bütünün de çok ağır ve uymamız gereken kurallar eşliğinde antrenmanlara devam ediyoruz. Gençlik Spor Bakanlığı , Valilik ve Belediyeler tarafından haftada 3 yada 4 gün spor salonları mutlaka denetleniyor.  Bu kurallara uymamız gerektiği bilinci herkeste oluştu. Mesafe ayarları maske takımı ve temizlik olmazsa olmaz .  Salonumuzda bulaş hiç olmadı ve Kayseri’de diğer salonlarda da bulaşa hiç denk gelmedik” diye konuştu.

“Sporun İçinde Kalın Tavsiyesinde Bulunabilirim”

Sporun sağlıklı yaşan açısından önemli olduğunu belirten Baş antrenör Göksel Cingöz “Spor hayatın bütününde olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Spora devam ettiğimiz süreçte de hem koronavirüs hem de diğer rahatsızlıklardan kurtulabiliriz . Geri dönüşü olmayan sağlık problemlerini yaşamama adına mutlaka sporun içinde kalın tavsiyesinde bulunabilirim” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.