DOLAR 32,5754 0.16%
EURO 34,9047 0.65%
ALTIN 2.436,500,16
BITCOIN 21731630,88%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Gazi ve Şehit Yakınları İçin Toplanan Paralar Verilmedi

Gazi ve Şehit Yakınları İçin Toplanan Paralar Verilmedi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir basın toplantısı düzenledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:03
Gazi ve Şehit Yakınları İçin Toplanan Paralar Verilmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Emir açıklamalarında 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yardım kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Murat Emir açıklamalarında bu paraların nerede olduğunu bilen kimsenin olmadığını ifade ederek hiçbir gazinin veya şehit yakının bu paralara bir şekilde kavuştuğunun görülmediğini ifade etti.

309 MİLYON LİRALIK BİRİKİM

 

Bakana sorulduğunda bağışların 309 milyon liralık toplam birikim olduğunun belirtildiğini ifade eden Murat Emir açıklamalarının devamında millet olarak bundan mutluluk duyulduğunu bu paraların nerede olduğu, kimlere verildiği, hangi gazilere, şehit yakınlarına verilip verilmediği Türkiye'nin gündeminden bir türlü düşmediğini ifade etti.

 

Ayrıca Murat Emir açıklamalarında “Çünkü biz, hiçbir gazinin veya şehit yakının bu paralara bir şekilde kavuştuğunu, görmedik, duymadık, bilmiyoruz. Bizlere sürekli olarak gaziler ve şehit yakınlarından talepler ve 'bize hiçbir şey verilmedi' diye şikayetler geliyor” ifaedlerine yer verdi.

MURAT EMİR'İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Emir'in açıklamaları şöyle oldu:

“Bizde bu paraların peşini bırakmıyoruz, izini sürmeye devam ediyoruz.

Niye geç kurduklarını sorduk ama cevap alamadık. 24 Aralık 2017 tarihinde vakıf KHK ile kuruluyor. Vakfın mahkemede tescili 1,5 yıl daha sürüyor. Vakfı, 13 Temmuz 2019'da tescil ediyorlar. Yani vakfın hukuken kurulması neredeyse 3 yıllarını alıyor. Bizim bununla ilgili temel sorularımız var. Bu vakfı kurmak niye bu kadar gecikti? Vakıfta biriken 309 milyon lira nasıl değerlendirildi? Faize mi yatırdınız, bono, döviz mü aldınız, dağıttınız mı, dağıtmadınız mı? Hiçbirini bilmiyoruz. Dolayısıyla bu paraları ne yaptınız sorusu çok önemlidir.”

 

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.