DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19888870,42%
Kayseri
14°

KAPALI

04:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
GALATASARAY NEF’LE REKORLAR KİTABINDA

GALATASARAY NEF’LE REKORLAR KİTABINDA

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu, çatısına yerleştirilen 10 bini aşkın güneş paneli ile 4.2 megawatt'lık elektrik üreterek dünyanın güneş enerjisiyle en fazla elektrik üreten stadyumu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:25
GALATASARAY NEF’LE REKORLAR KİTABINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerjisa Enerji tarafından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nun çatısına kurulan güneş enerjisi santrali Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Rekorlar kitabına giren santral kurulu gücü bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerjisi santrali olarak tarihe geçti. Güneş Enerji Santrali Galatasaray’a 25 yıl sonunda 1 Milyar TL’den fazla katkı sağlayacak.

İlklerin ve enlerin kulübü Galatasaray ile Türkiye elektrik dağıtım ve perakende satış sektörünün öncü ve lider şirketi Enerjisa Enerji tarafından Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nun çatısına kurulan güneş enerjisi santrali üretime başladı. 10 bini aşkın güneş paneli ile Aralık 2021 tarihinde üretime başlayan santral, kurulu gücü bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerji santrali unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı ve tarihe geçti.

Toplamda 40 bin metrekare alana kurulan tesisin yaklaşık 20 milyon lira tutarındaki yatırım finansmanın tamamı Enerjisa Enerji tarafından sağlandı. Performansa Dayalı İş Modeli ile kurulan güneş enerjisi tesisi sayesinde stadyum kendi elektriğini kendi üreterek enerji tasarrufu konusunda da rol model olacak.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.