DOLAR 32,3676 -0.36%
EURO 34,7237 -0.27%
ALTIN 2.395,06-1,12
BITCOIN %
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Fatma Sevim Baltacı,  kazada hayatını kaybetti

Fatma Sevim Baltacı, kazada hayatını kaybetti

ABONE OL
Şubat 11, 2024 20:01
Fatma Sevim Baltacı,  kazada hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı nereli, nasıl öldü, kimdir kaç yaşındadır soruları gelen acı haber sonrasında merakla soruluyor.AK Partili Fatma Sevim Baltacı, parti binasının önünde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybetti. Peki, Fatma Sevim Baltacı nereli, nasıl öldü, kimdir, kaç yaşında?

Fatma Sevim Baltacı, AK Parti binası önünde yolun karşısına geçmeye çalışırken süratle gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

FATMA SEVİM BALTACI NERELİ?
Fatma Baltacı, 22 Ekim 1981’de İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Trabzon kökenli olan Baltacı, eğitim hayatına Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde adım attı. Ancak, 28 Şubat süreci nedeniyle hayallerindeki üniversite eğitimine başlayamadı. Bu engeli aşmak için moda, giyim ve tasarım alanında eğitim alarak meslek sahibi oldu.

MODA SEKTÖRÜNDEN SİYASETE UZANAN YOL
2007 ile 2014 yılları arasında tekstil sektöründe yönetici ve stilist olarak kariyerine devam eden Baltacı, üniversitelerdeki başörtü yasağının kalkmasıyla birlikte hayallerindeki alana, İlahiyat Fakültesi’ne adım attı. Eğitim hayatına dönüş yapan Baltacı, bu süreçte siyasi hayata atılma kararı aldı.

SİYASİ KARİYERDE HIZLI YÜKSELİŞ
Fatih İlçe Kadın Kolları Ar-Ge Birim Başkanlığı ile siyasi kariyerine başlayan Baltacı, 2016’dan 2023’e kadar İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği yaparak siyasi hayatında önemli adımlar attı. Teşkilatın çeşitli komisyon ve birimlerinde aktif rol alan Baltacı, şu anda Sekreterya Birim Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

EĞİTİM VE KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Şimdilerde İstinye Üniversitesi Adalet Bölümü’nde 2. sınıf öğrencisi olan Baltacı, evli ve iki yabancı dil bilen bir birey olarak kültürel ve eğitimsel zenginliğini de gözler önüne seriyor. İngilizce ve Arapça bilen Baltacı, yaşam boyu öğrenmenin ve kendini geliştirmenin önemli bir örneğini sunuyor.

CAMİADA BÜYÜK ÜZÜNTÜ
AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı, İstanbul’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Parti ve camia büyük üzüntü içinde.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı, 11 Şubat 2024 tarihinde İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, AK Parti İstanbul İl Binası önünde yaşanan bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde gerçekleşti. Baltacı, parti il binasına gitmek üzere yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra Baltacı, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

TAZİYE VE BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Baltacı’nın vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Kabaktepe, “Değerli Fatma Sevim Baltacı’yı gerçekleşen elim bir trafik kazasında kaybetmiş bulunmaktayız. Acımız tarifsiz. Vefat eden kardeşimizin kıymetli ailesine baş sağlığı, yakınlarına ve tüm AK Parti ailemize sabırlar diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Bu trajik olay, parti üyeleri ve tüm tanıdıkları arasında büyük bir üzüntü yarattı. Fatma Sevim Baltacı’nın siyasi ve sosyal hayattaki katkıları, onun ardından bıraktığı boşluğun büyüklüğünü gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.