DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20673270,92%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Evladını kaybeden aile güvenlik önlemi istiyor

Evladını kaybeden aile güvenlik önlemi istiyor

ABONE OL
Eylül 19, 2023 17:03
Evladını kaybeden aile güvenlik önlemi istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi Ahmet Enes Tekin’in cansız bedenine Viyadük Derevenk yakınlarında ulaşılmıştı. Acılı anne, baba ve erkek kardeş Talas Viyadük’te intihar gibi olayların önüne geçilebilmesi adına önlem alınması gerektiğini söyleyerek feryat etti. Ayrıca aile, Ahmet Enes Tekin’in boyu ve kilosunda cansız manken hazırlayarak viyadükten aşağı atarak duruma tepki gösterdi.

Kayseri’de geçtiğimiz ağustos ayında kendisinden haber alamadıkları üniversite öğrencisi Ahmet Enes Tekin için ailesi kayıp ilanı vermişti. Yaklaşık 2 hafta süren çalışma sonrasında kayıp olarak aranan olan Ahmet Enes Tekin’in cansız bedeni bulundu.
AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde Tekin’in cansız bedeni Talas Derevenk Viyadüğü yakınlarında bulunarak otopsi için hastane morguna kaldırılmıştı. Acılı aile Ahmet Enes Tekin’in cansız bedeninin bulunduğu yerde yetkililere çağrıda bulundu. Viyadük’e pankartlar asan acılı aile, Ahmet Enes Tekin’in boyu ve kilosunda cansız manken hazırlayarak viyadükten aşağı attı.
Baba Osman Tekin, bölgede geniş güvenlik önlemleri alınması gerektiğini söyleyerek, “Viyadük’te yapılan bariyere ve korumaya bakın. Bu hangi insanlığa sığar? Yatay demir yapmışlar ve basamak gibi. İnsanlar üstüne basıp kendilerini atsın diye mi yaptılar, bunalıma giren gençlerin hedef noktası olmuş. 16 intihar girişimi olduğunu söylüyorlar ve bunun birçoğu da ölümle sonuçlanmış. Vicdanınız sızlamıyor mu şu demiri 30 santimetre daha yüksek yapılamaz mıydı? Yatay yapılan demirler dikey yapılamaz mıydı? File yapabilirdiniz. Sac yapabilirdiniz ve buradan geçen insanlar görür engel olurlardı ve burada neden Mobese yok? Neden güvenlik tedbirleri alınmıyor, kaç cana kıyılması lazım” diye konuştu.

Anne Tülay Tekin ise “Biz yandık, diri diri öldük. Başka analar babalar yanmasın. Başka çocuklar ölmesin ne olur buraya bir önlem alınsın” dedi.
Ahmet Enes Tekin’in ağabeyi Aydın Tekin de şunları söyledi: “Şu an kendi imkanlarımızla maket attık aslında polisin yapması lazım. Devletin bu incelemeyi yapması lazım. Kardeşimin düştüğü yer ve bulunduğu yer arasında 40-50 metre mesafe var. Bu yuvarlanmış olamaz, aklımıza cinayet şüpheleri geliyor.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.