DOLAR 32,1999 0.04%
EURO 35,0388 0.07%
ALTIN 2.514,000,16
BITCOIN 22552695,55%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Evden eğitim için TRT eğitim ders kanalları açılıyor!

Evden eğitim için TRT eğitim ders kanalları açılıyor!

Milli Eğitim Bakanı okulların 2 hafta tatil edilmesi ile birlikte 23 Mart 2020 tarihinde enden eğitim için TRT eğitim televizyon kanallarının açılacağını duyurdu! Peki evde eğitim nasıl olacak? TRT eğitim kanalı ne zaman devreye giriyor… Tüm soruları Milli Eğitim Bakanı haber içeriğinde açıkladı! İşte ayrıntılar..

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:44
Evden eğitim için TRT eğitim ders kanalları açılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika olarak Saat 21:00’da okulların 16-30 Mart tarihleri arasında tatil edildiğini açıkladı. Selçuk, bu tatilin ilk haftasını öğrencilerin evde dinlenerek geçirmesini ve 23 Mart 2020 tarihinden itibaren ise TRT eğitim kanalarında uzaktan eğitim olacağını bildirdi.

Evde eğitimin nasıl yapılacağına ve hangi öğrenim kurumlarının TRT eğitim kanllarında nasıl bir eğitim alacağına dair açıklamalarda bulundu… Evde eğitim için TRT eğitim kanalı hakkında yapılan açıklamalar şöyle;

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Okullarımızda aldığımız koruyucu ve önleyici tedbirlerin bazı teknik ayrıntıları var. Bu ayrıntıları paylaşıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

16-30 Mart arasındaki tatilde öğrencilerimizin ilk haftayı dinlenerek geçirmesini istiyoruz. 23 Mart’tan sonra uzaktan eğitim sistemi başlayacaktır.

Eğitim-Bilişim Ağı (EBA) tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan sürmesine imkan sağlayacak.

İlk ve ortaokullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT’de sunulacaktır.

Hangi teknolojiyle hangi içeriği nasıl vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırlığı yapıyoruz.

 

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.