DOLAR 32,4073 -0.07%
EURO 34,6575 -0.49%
ALTIN 2.393,69-1,68
BITCOIN 1958781-3,72%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Eser Sahiplerine Tebrik

3. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu Başkan Altay Eser Sahiplerini Tebrik Etti Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında Türkiye’den ve dünyadan birbirinden nitelikli eserlerin katıldığı yarışmada kazananları açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın, köklü geçmişinden devraldığı eşsiz mirası korumayı başardığını, bu yönüyle Türk-İslam sanatına çok kıymetli eserler ve sanatçılar kazandırdığını söyledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nda dereceye giren eserleri düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Konya’nın, köklü geçmişinden devraldığı eşsiz mirası korumayı başardığını, bu yönüyle Türk-İslam sanatına çok kıymetli eserler ve sanatçılar kazandırdığını belirten Başkan Altay, “Konyamız günümüzde de hat, tezhip, minyatür, çini gibi sanatların en üst seviyede icra edildiği bir merkez konumundadır. Bu bakımdan kadim şehir Konyamızda geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Uluslararası İslâm Sanatları Yarışması büyük önem arz etmekte. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yarışmaya hat alanında 40, tezhip alanında 38, minyatür alanında 26, çini alanında 50 olmak üzere toplamda 160 eser katılım sağladı. Ağırlığı ülkemizden olmak üzere Cezayir, Endonezya, Irak, İran, Malezya, Mısır ve Suriye’den gelen eserler bulunuyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.