DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Erdoğan bugün ABD’ye gidiyor

Erdoğan bugün ABD’ye gidiyor

ABONE OL
Eylül 16, 2023 09:09
Erdoğan bugün ABD’ye gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın bu yıl 19 Eylül Salı günü yapması öngörülen konuşmasında, ağırlıklı olarak tahıl koridorunun canlandırılması, Karadeniz’de istikrar, Suriye, Kafkasya ve Balkanlar’daki gelişmeler, mülteciler ile yabancı düşmanlığı ve Batı’da yükselen İslam karşıtlığına dikkat çekmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın BM hitabında ayrıca Kuran’ı Kerim’e yönelik saldırılara ilişkin de mesaj vereceği belirtiliyor. Erdoğan’ın iş dünyasından isimlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

İKİLİ TEMASLAR

Erdoğan, 17-21 Eylül’de New York’ta yapılacak zirve kapsamında BM Genel Sekreteri Antonia Guterres ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başta olmak üzere çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile görüşecek. Erdoğan’ın ikili ve küresel meseleleri ele alacağı görüşmelerinin çoğunun Türkevi’nde olması bekleniyor.

TAHIL KORİDORU GÜNDEMDE

Dünyanın yakın merceğinde olan Karadeniz girişimi olarak bilinen tahıl koridoru konusunun Erdoğan’ın görüşmelerinde öncelikli gündem maddesi olacağı kaydediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı, Kafkasya’daki son gelişmeler ve Balkanlar’daki son durumun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmelerinde gündeme gelmesi öngörülüyor. Diğer taraftan, Türkiye’nin talepte bulunduğu F-16 Blok 70 ve modernizasyon kitlerinin tedariki ile İsveç’in NATO üyeliği konusu da yine Erdoğan’ın çantasındaki konu başlıklarından.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.