DOLAR 32,3852 -0.17%
EURO 34,7724 0.07%
ALTIN 2.435,49-0,11
BITCOIN 2017414-2,24%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Elektrik ve doğalgaz abonelerini yakından ilgilendiren açıklama geldi!

Yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaza zam yapılması vatandaşların tepkisini çekmişti. Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşları çok yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. İşte yapılan açıklama ve detaylar..

ABONE OL
Eylül 24, 2022 16:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tarafından milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesini yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Palandöken, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özellikle pandemi döneminde, vatandaşların elektrik ve doğalgaz fatura ödemelerinde aksamalar yaşanmasının normal olduğunu ifade etti.

İCRALAR DURDURULMALI

Aynı zamanda koronavirüs salgını nedeniyle geliri düşen, ancak ödemeleri devam eden esnaf ve sanatkalara borçlarından dolayı gelen icraların da durdurulması gerektiği ifade edildi.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLEREK İNDİRİM YAPILMALI

Palandöken açıklamasının devamında “Elektrik ve doğalgaz faturalarında birden fazla kalemde vergi ödenmesiyle zaten tüketim bedelinin çok üzerinde faturalar geliyorken, bir de yeni yılda elektrik ve doğalgaza zam yapılması herkesi daha çok zora sokar.

Pandemi döneminde bu faturaların ödenmesinde aksamalar yaşanması çok normaldir. Pandemi sürecinde geliri düşen fakat borçları ve ödemeleri devam eden esnaf ve sanatkârımızın elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen icralar durdurulmalı. Kira, telefon, sosyal güvenlik primi, kredi borçları gibi birçok kalemde borcu olan esnafımız bu şekilde mağdur edilmemeli. Yapılan zamlar geri çekilerek aksine indirim yapılmalı” ifadesini kullanarak, önemli bir değerlendirme yaptı.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.