DOLAR 32,4025 -0.11%
EURO 34,8137 0.18%
ALTIN 2.435,24-0,12
BITCOIN %
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Elektrik fatura fiyatları kabaracak!

Elektrik fiyatlarında fatura tutarını arttıracak karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına yansıtılacağı açıklandı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete'de Enerji Piyasası Kurumu tarafından flaş karar yayımlandı.

ELEKTRİK FATURALARINA ZAM GELECEK

Yayımlanan kararda elektrik şirketlerinin bugünden itibaren temsil, ağırlama ve seyahat giderleri vatandaşın faturasına yansıtılacağı bildirildi.

VATANDAŞLARIN FATURASINA YANSITILACAK

Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkında yayımlanan tebliğde 2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına ne şekilde yansıtılacağı belirlendi.

YÜZDE 7 ARTTIRILDI

Tebliğe göre dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri elektrik faturalarına yükleneceği bildirildi. Ayrıca bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edileceği aktarıldı.

Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına ekleneceği açıklandı.

screenshot-4.jpg

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.