DOLAR 32,4490 0%
EURO 34,8158 -0.13%
ALTIN 2.433,09-0,07
BITCOIN 20564380,12%
Kayseri
24°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Elazığ’da depremzeler için ne kadar yardım yapılacak?

Elazığ’da depremzeler için ne kadar yardım yapılacak?

Elazığ depremi sonrası 4 Bakan biraraya gelerek Valilik'te ortak basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Elazığ depreminin ardından bölge ve depremzedelerle ilgili son durumları açıkladı. Peki, Elazığ'da depremzedeler için ne kadar yardım yapılacak?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 04:58
Elazığ’da depremzeler için ne kadar yardım yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ depremi sonrası 4 Bakan biraraya gelerek Valilik'te ortak bir basın açıklaması yaparak, depremzedeleri ve elazığ'daki son durum konuştu. 39 vatandaşın Elazığ ve Malatya'da hayatını kaybettiği ve Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül depremde 45 barınma yeri belirlendiğini belirtti. Peki, depremzedeler için ne kadar yardım yapılalcak? Bakanların yaptığı açıklamalar ise şöyle:

''Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hasar tespit çalışmalarını gerçekleştiriyor.Adalet Bakanımız burada. Hem Malatya hem de Elazığ’da kamu kurumları çalışmaya başladı. Üç yurt var burada bunlarda herhangi birinde hasar mevcut değil. 4800 personel hizmet vermektedir. Bu personel teknik profesyonel personeldir. Bizim vatandaşlardan talebimiz şu, 34 okulumuz açık. Spor salonlarımız açık. Gençlik merkezlerimiz açık. Bir şey daha yaptık. Özellikle lavabo ve tuvalet ihtiyaçları için 50’ye yakın kıraathanenin açık kalmasını temin ettik. Şehir hastanesinin şantiyesi vardı. 500 kişilik bir barınmayı orada gerçekleştireceğiz. İl özel idaremize ait arazide yaklaşık 1000 ailenin barınabileceği bir alanı yaklaşık 15 gün içinde inşallah, konteynerlerimiz hazır hemen buraya sevkini başlatıyoruz bir konteyner kent oluşturacağız.2 bin ağır hasarlı bina tespit edildi.

24 milyon TL toplam destek bölgeye gönderildi!

Ağır hasarlı evlerde oturan vatandaşlar güvenlik kuvvetleri eşliğinde evlerine girip en önemli eşyalarını alacaklar. Bu vatandaşlara toplam 41 bin lira yardımda bulunacağız. Eşyalarını alabilen vatandaşlara ise yaklaşık 11 bin lira kira yardımı gerçekleştireceğiz. Orta hasarlı evlerde oturanlara ise 5 bin lira destek ve 27 bin lira güçlendirme kredisi verilecek. Köyde evi yıkılanlara 11 bin lira acil yardım ve 5 bin lira da eşya yardımı için bir destek ortaya koyacağız.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.