DOLAR 32,5501 0.25%
EURO 34,9382 0.44%
ALTIN 2.435,09-0,13
BITCOIN %
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Doğu Akdeniz’de etkinlik artacak

Doğu Akdeniz’de etkinlik artacak

ABONE OL
Ocak 15, 2024 13:59
Doğu Akdeniz’de etkinlik artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulacak “Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi”nin Bakanlık programına dahil edildiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) kurulacak Gemi Trafik Hizmetleri Sistemine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz’de etkinliğimizin arttırılması, bu bölgedeki gemi hareketlerinin aktif olarak tespit edilip bütünleşik bir resme aktarılması, Mavi Vatanımızda çıkarlarımızın korunması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çevre denizleri ile KKTC ve ülkemiz arasındaki deniz alanındaki tüm deniz trafiğinin izlenebilmesi amacı ile KKTC’de kurulacak Gemi Trafik Hizmetleri Sisteminin yatırım programına dahil edildiğini söyledi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de etkinliğinin artırılacağını ve bu bölgedeki gemi hareketlerinin aktif olarak tespit edilip bütünleşik bir resme aktarılacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Mavi Vatanımızda çıkarlarımızın korunması, KKTC çevre denizleri ile KKTC ve ülkemiz arasındaki deniz alanındaki tüm deniz trafiğinin izlenebilmesi dolayısıyla KKTC’ye kurulacak Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Sistemi ile KKTC’nin de bu anlamda bir kapasiteye sahip olması amaçlarıyla 2018E02-22713 proje numaralı Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (GTHS) işinin Bakanlığımız Yatırım Programına dahil edildiğini ve Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürtüleceğini.ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.