DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Devletten 2 yıl boyunca her ay mama ve bez yardımı !

Mama ve bez yardım başvurusu nereye yapılır? Mama ve bez yardım başvurusu E Devlet

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni doğum yapan annelerin en büyük ihtiyaçları arasında mama ve bez bulunmaktadır. Geliri belirli bir düzeyin altında olan ailelere devletten 2 yıl boyunca her ay mama ve bez yardımı yapılmaktadır. Peki, mama ve bez yardımı başvurusu nereye yapılır? Kimler mama ve bez yardımı başvurusuna başvurabilir? Detaylar haberimizde

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ailelere destekler verilmeye devam ediyor. Mama ve bez yardımı da verilen bu yardımlar arasında bulunmaktadır. Bu yardımın en temel amacı, doğan her bebeğin, eşit bakım şartlarına sahip olması ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesidir. Bu kapsamda devlet 2 yıl boyunca her ay – 24 ay boyunca – mama ve bez yardımı yapmaktadır.

MAMA VE BEZ YARDIMI MİKTARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımda belirli şartları taşıyan ailelere 2 yıl boyunca aylık 239 TL yardım yapılmaktadır. Başvuruları olumlu olan ailelere verilen bu yardımlarda başvuruların nereye yapıldığı da aileler tarafından en çok araştırılan konular arasındadır.

MAMA VE BEZ YARDIMI NE KADAR VERİLİYOR?

Mama ve bez yardımı başvuru şartlarını taşıyan ve başvuruları olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahibi ailelere aylık 239 TL olarak ödenmektedir. Bebek doğduğu aydan itibaren 24 ay boyunca mama ve bez yardımı almak isteyen ailelerin aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir.

MAMA VE BEZ YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Başvuruda bulunmak için öncelikle belirli azami şartları taşıyor olmak gerekmektedir. Kişi, bebeği doğduktan sonra şu kanallar aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilir:

Bölgede bulunan muhtarlıklara

Sosyal Hizmet Müdürlüklerine

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerine

SGK'nın İl ve İlçe Merkezlerine

MAMA VE BEZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Yukarıda da ifade edildiği gibi ailelerin mama ve bez yardımı başvurusunda bulunabilmeleri için başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir:

Bebeğin anne ve babasının kimlik bilgileri

Gelir durumunu gösteren belge

Bebeğin doğduğunu gösteren nüfus belgesi

Başvuru formu

Belirtilen tüm bu evraklar hazır olduğunda yukarıdaki adreslerden birine başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda ödemeler kişi adına PTT üzerinden her ay yatırılmaktadır.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.