DOLAR 32,3328 -0.49%
EURO 34,8033 -0.22%
ALTIN 2.411,36-0,46
BITCOIN 1853586-5,03%
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Develi Neden dikey imar planına geçmiyor

Develi Neden dikey imar planına geçmiyor

ABONE OL
Ekim 26, 2022 17:25
Develi Neden dikey imar planına geçmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteci Mahmut Kılınç, “Yatay imar planı Develi’de hem daire fiyatlarının yüksek olmasında bir etken gibi görünüyor hem de tarım arazilerinin bitmesine sebep oluyor, Develi dikey imar planına geçmeli” ifadelerini kullandı

Mahmut Kılınç “Yatay imar planı Develi’de hem daire fiyatlarının yüksek olmasında bir etken gibi görünüyor hem de tarım arazilerinin bitmesine sebep oluyor. Develi’de hem yüksek daire fiyatlarının önüne geçmek hem de tarım arazilerini korumak için dikey imar planına geçilmesi gereklidir. Biraz araştırdığımızda Develi’de deprem riskinin Kayseri merkez ilçelere oranla daha düşük olduğunu görüyoruz, deprem riski Develi’den daha fazla olan Kayseri merkez ilçelerinde dikey imar ( 20 katlı )binalar yapılamasına müsade ediliyorsa deprem riski Kayseri merkez ilçelerden daha az olan Develi’de dikey imar planı neden uygulanmıyor? Kayseri ‘de 800 + 850 metre kare bir arsaya 20 kat 40 daire yapılırken Develi’de yatay imar planından dolayı aynı arsaya 4 kat 8 daire yapılabiliyor, Develi’de daire talebi de çok yüksek, yatay imar planından dolayı hem daire fiyatlarının yükselmesine hem de tarım arazilerini imara açılmasına sebep oluyor, Şuan bile Develi’de kiralık daire sıkıntısı var, önümüze baktığımızda Develi’de bir Organize Sanayi Bölgesi çalışması var önümüzdeki yıllarda OSB ‘nin Develi’ye açılması söz konusu, OSB Develi’ye açılması halinde, biraz daha Develi’ye göç yoğunluğu olacak gibi, dolayısıyla yeni dairelere ihtiyaç olacak, eğer Develi’de yatay imar planı uygulanmaya devam ederse, hem daire fiyatları yükselmeye devam edecek hem de tarım arazileri imara açılmak zorunda kalacak. Dikey imar planına geçilerek hem bir nebzede olsa yükselen daire fiyatlarının önüne geçilir hem de tarım arazileri korunmuş olur, Yetkililerden Develi’mizin geleceğini düşünerek bu konuda bir çalışma yapmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.